donderdag 2 februari 2012

Complete verduurzaming eigen pand van der Heijden. Breeam score 'very good'.

Om haar visie naar de praktijk te vertalen heeft Van der Heijden het besluit genomen in 2011 haar bestaande pand grondig aan te pakken. Naast een complete restyling exterieur en interieur heeft er een complete verduurzaming plaatsgevonden van bestaand onroerend goed en buitenterrein.

Alle elementen van haar visie zijn vervat in dit project. Ontworpen vanuit voordeel voor de klant (beheersmaatschappij) en de eindgebruiker (van der Heijden bouw en ontwikkeling). Door processen als Lean bouwen en BIM/Revit heeft een strakke organisatie geleid tot kostenbesparing. Naar bescheiden mening mag het resultaat er zijn. De cijfers en feiten onderstrepen dit:
  • Van Label C naar Label A++
  • Een CO2-uitstoot reductie van 56%
  • De daling van het energieverbruik van 43% (nu nog maar 155 kWh/m2)
  • Opwekking van zonne-energie van 30% van het totaalverbruik waardoor wel slechts 110 kWh/m2 fossiele energie nodig hebben per m2. Dat is de helft van de norm die Rijksgebouwendienst/overheid hanteert
  • Door optimalisatie van bestaande m2 creëren we een uitbreiding van 2 spreekkamers en 6 werkplekken zonder uit te breiden
  • Een reductie van 50% in waterverbruik
  • Een ecologische omgeving voor vogels, vleermuizen en plantensoorten die het leefgebied versterken.


 
Het complete project voldoet aan Breeam “Very Good” (lees de Breeam rating, score en proces) waarvoor we nu de certificeringsaanvraag hebben lopen. En dat alles met een terugverdientijd op duurzame investeringen van ca. 7 tot 8 jaar.

Met dit concept kunnen we de klant begeleiden vanaf initiatief/idee naar realisatie inclusief beheer en onderhoud. Onze opgedane ervaring met dit proces in huisvestingsvraagstuk, tijdelijke huisvestingproblematiek en financiele mogelijkheden zijn een absolute meerwaarde.

Voor verdere informatie bekijk de referentie-pagina van ons pand >
< vorige nieuwsbericht - overzicht - volgende nieuwsbericht >