In opdracht van pensioenuitvoeringsorganisatie MN verzorgde Van der Heijden de ontwikkeling en realisatie van 38 huurwoningen in Zaltbommel. Wynand Verhoef, acquisiteur onroerend goed bij MN, geeft zijn visie op de samenwerking.

Partners voor de lange termijn

“De vastgoedwereld is relatief klein en overzichtelijk. Bij MN geloven we in samenwerkingen voor de lange termijn. We zoeken partners die onze visie op vastgoedontwikkeling delen en net zoals wij op een transparante manier willen samenwerken, met gezonde marges als resultaat. Als je de markt ontleedt, is er maar een handjevol partijen dat in dat profiel past. Van der Heijden behoort zeker tot die groep. Er wordt vooruitgekeken, de spirit is goed en de samenwerking vind ik erg prettig en pragmatisch.”

Oplossingsgericht en daadkrachtig

“Vertrouwen is de basis van iedere samenwerking, zeker bij dit type projecten. Natuurlijk loop je in ieder project tegen uitdagingen of problemen aan. De mensen van Van der Heijden blijven daar nooit lang in hangen. Geen oeverloze discussies, maar denken in oplossingen, dat is typisch Van der Heijden. Een echt familiebedrijf: lean en mean van opzet, transparant qua werkwijze en daadkrachtig. Juist doordat de hiërarchie ontbreekt en de lijnen zo kort zijn, kunnen we grote slagen maken.”

Goede communicatie

“Je moet samen kunnen sparren in het ontwikkeltraject, maar ook weten wat je aan elkaar hebt in de bouwfase. Bij het bouwproces in Zaltbommel hebben we een onafhankelijke toezichthouder ingezet, maar er is geen onvertogen woord gevallen. Van een goed opgeruimde bouwplaats tot een nette oplevering: je ziet op alle fronten dat het goed zit. Ook op communicatief vlak overigens. De afstemming tussen projectleider en uitvoerder was uitstekend en ook de communicatie met ons is prima verlopen.”

Structureel samenwerken

“Verbeterkansen zie ik ook. Ik denk dat we samen nóg meer voor elkaar kunnen krijgen. Dan doel ik op onze samenwerking in algemene zin, over de projecten heen. Hoe kunnen we binnen onze visies op vastgoedontwikkeling nóg meer projecten van de grond krijgen? Als we meer structuur aanbrengen in onze samenwerking, liggen er volop mogelijkheden. Het vertrouwen is er, net zoals de bereidheid om in elkaar te investeren. Het is nu een kwestie van de volgende stap zetten.”