geplaatst op 15 november 2018

Loading

Woningcorporatie Area en Van der Heijden voorzien sociale woningmarkt in grote vraag naar één- en tweepersoonshuishoudens.

Vandaag tekenden Jan van Vught van Area en Arno van der Heijden een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw van 69 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn gericht op een- en tweepersoonshuishoudens.

Afgelopen maandag is het eerste contract getekend tussen Area en de gemeente Veghel. In Veghel worden 46 van de 69 woningen gebouwd. Op de huidige braakliggende locaties aan de Groen van Prinstererlaan, de Jan van Galenstraat en de Evertsenstraat realiseren wij volgend jaar diverse betaalbare huurwoningen. Op de Abdijlaan in Uden komen 11 nieuwe huizen en aan de Spechtenlaan in Odiliapeel realiseren wij er 12.

De huizen worden gebouwd volgens het Fairhomes concept van Van der Heijden. Veel voorwerk wordt al gedaan in de fabriek. Het Fairhomes concept zorgt er voor dat de huizen als lego elementen op de bouwplaats worden gemonteerd. De casco wandelementen komen in zijn geheel aan op de bouw en zijn op dat moment al voorzien van kozijnen en glas. Dit zorgt er voor dat de huizen sneller wind- en waterdicht zijn, wat ten goede komt aan de kwaliteit. Daarnaast zorgt deze manier van bouwen voor minder verkeersbewegingen dan bij een traditionele bouwmethode. Ook betekent dit een kortere uitvoeringstijd, wat beide voordelig is voor de omgeving.

Op dit moment is er een grote vraag naar betaalbare één- en tweepersoons huishoudens.

Area bezit als woningcorporatie ongeveer 8.000 woningen in de regio Uden-Veghel. Samen met Van der Heijden breiden zij hun portefeuille uit met 69 woningen, verdeeld over vijf verschillende locaties.