geplaatst op 06 februari 2024

Loading

Afgelopen week werden onze collega`s verrast met het in ontvangst nemen van de Bewezen Innovatie Award. Nog meer speciaal is dat aan ons als eerste bouwbedrijf deze award werd uitgereikt.

Samen Slimmer, Sneller en Beter. Die zin is algemeen bekend binnen Van der Heijden. We gaan samen voor Iedere Dag Beter. Een Lea®n organisatie: een optimaal ingerichte, lerende organisatie. Via één van onze verbeterprojecten zijn een aantal collega’s bezig geweest met het helder en zichtbaar maken van verbeteringen binnen onze organisatie. Het gaat om zowel kleine en als grote verbeteringen. Hiervoor hebben zij, samen met Learningwaves, gebruik gemaakt van WaveLapp.

Het WaveLapp platform heeft er voor gezorgd dat wij op een eenduidige wijze binnen onze organisatie verbeteringen en innovaties kunnen ophalen en doorvoeren. Daarnaast geeft het ons een goede structuur voor de daily stands en kan iedereen binnen Van der Heijden, op een eenvoudige wijze, een steentje bijdragen.

Door dit verbeterproject zijn er in de testperiode:

✔️258 daily stand gehouden
✔️445 verbeteringen gemeld
✔️51 directe acties ondernomen
✔️44 innovaties gerealiseerd.

Bereidheid is alles.

Jeroen: “Om continu te blijven verbeteren hebben we elkaar nodig. Maar ook successen, want we willen ook resultaten zien van onze verbeteringen. Voor een deel kan je dat op gevoel doen, maar het meetbaar maken zorgt ervoor dat het ook voor anderen zichtbaar is waar we iedere dag aan werken én wat het ons oplevert. En dan kom je toch weer bij het begin: we hebben elkaar nodig en bereidheid is dan alles. “

Wat brengt deze app ons?

Dit is wat collega`s zeggen, die er al dagelijks mee werken:

Tim:
“Deze app zorgt ervoor dat de kaizens/ verbeteringen ons inzicht gegeven om verder te werken aan bijvoorbeeld standaard detailleringen, betere checklisten en procedures. En om afspraken beter vast te leggen zodat we elkaar er ook aan kunnen houden. Nog beter samenwerken met partners, onderaannemers en leveranciers. Uitgangspunt is onze tekeningen en modellen naar een kwalitatief hoger niveau brengen.

De daily stands hebben ons geholpen om kennis nog beter te delen in het team en planningen nog betrouwbaarder en meer beheersbaar te maken. Wat ik er nu van merk is dat het gehele team meer tijd heeft om aan zijn werktaken te besteden met meer plezier en energie. En dat werkt fijn”

Michael:
“In het begin was ik misschien wat sceptisch over een nieuwe app, maar binnen het team geldt dat als we ergens voor gaan, dan doen we het ook goed. We hebben afgesproken dat we dit serieus oppakken en dat betekent dan echt afspraak is afspraak. En nu ik met de app werk, merk ik dat het eigenlijk heel gebruiksvriendelijk is. Binnen een paar seconde heb je iets gemeld. En hetgeen waar je tegenaan liep is ‘uit je hoofd’. Dat werkt wel gewoon echt lekkerder de rest van de dag. De volgende dag bespreken we het in de daily stand. Ik vind het belangrijk dat die een duidelijk doel heeft. Niet vergaderen om het vergaderen, maar er moet echt iets uitkomen en dat heeft het nu zeker. Elke twee weken hebben we een innovatiestand om innovaties door te voeren en te waarborgen. Het werkt alleen als iedereen zich aan de afspraak houdt. Iedereen moet overtuigd zijn dat het iets brengt. We moeten het samen doen. Uiteindelijk willen we allemaal verbeteren.”

Frank:
“De app zorgt ervoor dat aandachtpunten / verbeteringen eenvoudig worden vastgelegd, zonder direct collega’s te storen. Ingebrachte punten worden in een dagelijks kort overleg (dailystand) met elkaar afgestemd. Dit zorgt ervoor dat betrokkenheid en kennisuitwisseling wordt vergroot. 

 Nieuwsgierig naar onze resultaten? Neem contact met ons op.

Samen slimmer, sneller en beter bouwen.

 

Meer over onze werkwijzen?