geplaatst op 14 juli 2020

Loading

Een mooi moment! Roel van Gurp  van wooncorporatie Casade en onze commercieel manager Ferry Verstappen tekenden de overeenkomst voor de nieuwbouw van 19 huurwoningen in de nieuwe woonbuurt Westwaard in Kaatsheuvel. Deze woonbuurt onderscheidt zich door haar landelijke-dorpse uitstraling en ecologisch wonen. Zo komt er geen gas in de wijk en zijn de woningen energie-neutraal. 

Nieuwbouw Kaatsheuvel Van der Heijden

NOM

De 19 nieuwbouwwoningen zijn sociale eengezinshuurwoningen en worden verdeeld over een drietal rijen. Ze voldoen aan de eisen van het energieconcept Nul-Op-de-Meter (NOM). NOM betekent dat de woning extra energiezuinig is en dat de woning zelf energie opwekt.

Zelf energie opwekken

Via zonnepanelen wordt er jaarlijks gemiddeld net zoveel energie opgeleverd, als er wordt verbruikt. De woning wordt voorzien van vloerverwarming. Een water/ water warmtepomp zet warmte in de buitenlucht om in bruikbare energie voor het verwarmen van de woning en warm tapwater. Het ventilatiesysteem in de woning maakt gebruik van warmte terugwinning. Dit betekent dat de opgewerkte warmte deels nogmaals wordt benut. Via meters wordt de opgewekte hoeveelheid energie voor warmte, warm tapwater en gebruik weergegeven. Dit zijn de zogenoemde ‘slimme meters’ die niet alleen in de woning maar ook op afstand uit te lezen zijn.  

Naar verwachting gaat de bouw van deze NOM woningen in oktober van start.

Kaatsheuvel 19 sociale huurwoningen

Klik hier om onze andere projecten te bekijken.