geplaatst op 17 februari 2021

Loading

Prologis Park Eindhoven DC4 is genomineerd voor de BREEAM Awards 2021.

De BREEAM Awards worden jaarlijks uitgereikt en erkennen vooraanstaande mensen, projecten en organisaties die veel hebben bereikt op het gebied van duurzaamheid in het ontwerpen, ontwikkelen en managen van gebouwen. Eindhoven DC4 is geselecteerd uit een grote groep internationale projecten en gaat op voor de Design Stage Award voor BREEAM Outstanding projects, de hoogst mogelijke BREEAM rating.  

Eindhoven DC4 is een goed voorbeeld van de nieuwe generatie distributiecentra. Het is energieneutraal, heeft een mensgericht ontwerp, staat in wisselwerking met zijn omgeving en is gezond voor de werknemers aan de binnenkant en ecologisch vriendelijk aan de buitenkant. ‘’Onze filosofie om duurzaamheid te integreren in het ontwerp, de implementatie en operatie van onze gebouwen is hier perfect uitgevoerd. Met dit gebouw geven we aan in welke richting magazijnontwerp zich ontwikkelt, wat dit distributiecentrum tot meer maakt dan simpelweg vier muren en een dak’’, legt Sander Breugelmans, Regional Head of Northern Europe van Prologis uit.

Het ontwerp van Eindhoven DC4 heeft oog voor detail, en hoewel het ontwerp bescheiden is, springt het in het oog. De kleur van de doorschijnende buitenstrip is aanpasbaar en kan worden ingesteld naar de voorkeuren van iedere huurder. Marijn Kuijken, Director, Project Management Benelux bij Prologis: ‘’Dit gebouw reflecteert onze esthetische, duurzame en sociale ambities. Een briljant nieuw perspectief!’’

De BREEAM Awards 2021 gaan van start op 23 maart en worden georganiseerd over een periode van drie dagen.

Bekijk hier het project Prologis Park Eindhoven DC 4