Door Emiel Bongers geplaatst op 15 januari 2016

Loading

In opdracht van Somerset Real Estate uit Oisterwijk bouwen we de core & shell van een nieuw datacenter voor InterXion op de Schiphol Campus. Het project AMS8 genaamd, is ontworpen door Ariens Groep uit Wijchen.

Op 4 november zijn we gestart en de prognose voor oplevering is bouwvak 2016. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat eerder gestart kan worden met de fit-out van het specifieke datacenter.

De totstandkoming van de opdracht is redelijk uniek te noemen. De klant nodigde ons eind september 2015 uit voor een gesprek en gaf aan met ons op een open transparante manier het project te willen gaan realiseren. Hij heeft voor ons gekozen op basis van onze aanpak: de wijze waarop wij klantwaarde toevoegen, doorlooptijden verkorten, processen strak organiseren en samenwerken met partners. Positieve referenties uit de markt, hebben er toe geleid dat we dit project geheel in bouwteam realiseren.

Een datacenter is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur (servers) worden ondergebracht. Het complex is uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder klimaatbeheersing door middel van airconditioning, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen. Daarnaast bevat een datacenter doorgaans verbindingen met het internet en is het voorzien van fysieke veiligheidsmaatregelen. In verband met het bedrijfskritische karakter van de apparatuur in een datacenter, zijn de voorzieningen doorgaans redundant (in overvloed) uitgevoerd.
Dit datacentra verhuurd serverruimte aan derden.

Somerset Real Estate is een actieve private vastgoedbelegger die investeert in kwalitatief langjarig verhuurd bedrijfsmatig en commercieel vastgoed. InterXion is een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten. Zij ondersteunen meer dan 1.500 klanten, verdeeld over 40 datacenters in 11 landen. Zij stellen hun klanten in staat om op een veilige manier, met uitstekende responsetijden bedrijfskritische applicaties en content af te leveren bij en voor hun eindgebruikers.

Enkele kenmerken van het project zijn: perceeloppervlak 25.700 m2, kantooroppervlak 4.210 m2 in drie bouwlagen, oppervlakte hal 26.600 m2 inclusief twee lagen tussenvloeren, oppervlakte buitenstelling generatoren 2.740 m2 in twee lagen, totale footprint gebouw 14.630 m2