geplaatst op 19 maart 2018

Loading

Geweldig nieuws! Vanaf mei 2018 beginnen we aan een nieuw project voor de Politie: de bouw van een nieuw bureau aan de Hockeyweg in Uden. Het is het allereerste Politiebureau dat gebouwd wordt volgens de nieuwe marktvisie en wij hebben de eer om het uit te voeren. “Wij gaan als eerste de visie in praktijk brengen”, aldus onze collega en projectleider Tino van der Velden over dit bijzondere project.

Eerste, nieuwe pand

Het Politiebureau in Uden maakt deel uit van de totale herhuisvesting van de Politie, bestaande uit 35 bureaus. De herhuisvesting wordt ingevuld op een manier die past bij de huidige markt. Voor de Politie betekent dit lokale verankering, een partner die past bij de omvang van het project en het vergroten van het lerend vermogen gedurende het hele traject. 

Energieneutraal én slim

Bijzonder is hoe het Politiebureau technisch is opgezet, om energieneutraal te functioneren. Tino: “Het gebouw wordt EPC = 0 en bijna Smart Building, dat wil zeggen dat we alle snufjes op gebied van Domotica (huisautomatisering) inzetten. Een slim gebouw”.

Het nieuwe bureau wekt dus zelf de energie op die het verbruikt, waardoor het duurzaam is en klaar voor de toekomst. Zo wordt warmte- en koelte opgewekt door warmtepompen, om de temperatuur te regelen in het gebouw. Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak. Die zorgen voor de elektriciteit waarmee technische installaties en de warmtepompen worden aangestuurd. In combinatie met goede detaillering en duurzame materialen is het dus energieneutraal. 

Gedreven team

Ook bij dit project werken we met onze vaste (lokale) ketenpartners. “We hebben al vaker samengewerkt. Dat maakt de uitvoering minder gecompliceerd en het samenwerken op de bouw veel makkelijker. Doordat we samen continu leren worden we slimmer, sneller, efficiënter en beter”, vertelt Tino. Een gedreven team dat samen voor het beste eindresultaat wil gaan.

“Iedereen heeft meegedacht in tenderfase om het beste plan en de beste routing te maken. We hebben samen gekeken naar snellere, betere en goedkopere oplossingen, en daarover nagedacht”. Volgens Tino een belangrijke toegevoegde waarde in voornamelijk het voortraject. “Elkaar scherp houden. Daar maken we het verschil”. 

 Tino van der Velden, Van der Heijden. Bouwen kan anders Tino van der Velden, projectleider. 

Dit is één van de projecten uit ons maandthema ‘Bewust omgaan met energie en milieu’. Volgende week lees je hier hoe onze collega Jeroen van Beuningen vertelt over project SLP West in Amsterdam, met de certificering Breeam ‘Very Good’. 

Voor meer informatie over ons project voor de Politie, kun je contact opnemen met Tino van der Velden of Herbert van der Heijden via 0486-46 18 55 of info@vd-heijden.nl