geplaatst op 22 februari 2022

Loading

Mijn naam is Ronald van der Steen en ik werk inmiddels al weer 18 jaar met veel plezier bij Van der Heijden. Ik ben begonnen in 2004 en inmiddels doorgegroeid naar de functie van kostendeskundige.

Het is niet alleen calculeren

Als kostendeskundige maak je van niets, een prijs. Ik ben verantwoordelijk voor de hele prijsopbouw en coördineer een begroting van A tot Z. Die zelfstandigheid en vrijheid maken mijn werk zo leuk. Je bent immers vanaf het begin af aan betrokken bij een project. Het is dus niet alleen calculeren aan de hand van bestek en tekeningen. Het gaat ook om bijvoorbeeld ‘design and build’, waar je vanaf de eerste dag aan werkt. Aan de hand van een pakket van eisen schrijven we dan met het team het plan van aanpak.

Drijfveer

Mijn drijfveer is de eigen invulling die ik eraan kan geven. Als experts, waarmaken wat we beloven. Soms bedenk je het bijvoorbeeld net wat anders dan de constructeur of architect het had bedacht waardoor het goedkoper kan voor onze opdrachtgever. Dit overleg je dan ook met de betreffende partij. Samen slimmer sneller en beter is bij Van der Heijden ons credo. Dat begint bij ons en dat is waar ‘bouwen kán anders’ voor staat.

Allround of specialist?

Bij Van der Heijden calculeer ik voor al onze marktsegmenten. Scholenbouw, logistiek, wonen, zorg, sport en recreatie. Je kunt bij ons allround kostendeskundige zijn, calculeren van bestek en tekeningen, maar je hebt ook de keuze om je 100% te specialiseren in bijvoorbeeld woningbouw.

Bij Van der Heijden is er volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als binnen je vakgebied. Toen ik in 2004 startte had ik een brede bouw gerelateerde achtergrond. Ik heb via Van der Heijden de opleiding calculator/ werkvoorbereider gevolgd, vervolgens allround calculator en tot slot bouwkostendeskundige.

Teamwork

Ik werk veel in projectteams met projectleiders, werkvoorbereiders, de architect, constructeur, opdrachtgever en ook ketenpartners. Het zijn zelfsturende teams en daarbinnen heeft iedereen zijn eigen specialisme. Je houdt je dus ook echt bezig met de taken die daarbij horen. We hebben in het team een hoge beslissingsbevoegdheid en dat zorgt voor optimale betrokkenheid en ook een verantwoordelijkheidsgevoel binnen het hele team. Dat maakt ons besluitvaardig en zo kunnen we snel schakelen.

Hoe beleef je de werksfeer onderling met collega’s?

Omdat we veel in teams samenwerken is een goede sfeer belangrijk. Gelukkig is die bij Van der Heijden vooral informeel, collegiaal en amicaal. Je kunt bij elkaar terecht.

Met regelmaat wordt er voor alle collega’s iets georganiseerd zoals een personeelsdag, een feest of een sportief evenement zoals de Zevenheuvelenloop en de Break Out run. En in de pauze wandelen de meeste collega’s samen een rondje. Het maakt dat je elkaar beter leert kennen, goed voor teambuilding!

Nieuwe collega

We zoeken nog een collega! We verwelkomen graag een echte teamplayer die zelf nieuwe kennis en inzichten inbrengt. Van elkaar kun je immers altijd leren. Dus heb je interesse of ken je iemand bekijk dan onze vacature!