geplaatst op 16 juli 2018

Loading

 

In Veghel starten we over een paar weken met de nieuwbouw voor Udea/Ekoplaza. Het gaat om een wereldprimeur op gebied van geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. Een omvangrijk en duurzaam project, wat  voldoet aan de certificering ‘Breeam Excellent’. ‘’Hiermee overstijgt het pand de Nederlandse duurzaamheidsnorm. Het is een grote uitdaging als het gaat om het voortraject én de uitvoering’’, aldus onze collega en projectleider Noud Leijen, die vanaf schetsontwerp betrokken is bij het project. 

Breeam Excellent

Udea is de grootste totaalleverancier van biologische levensmiddelen in de Benelux én franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza. Als belangrijke voorloper in een groenere wereld, is duurzaamheid een vereiste. Het nieuwe distributiecentrum bevat daarom de certificering ‘Breeam Excellent’. De inhoudelijke casestudy vind je hier:  MAN 9 Case Study

Slim uitgedacht

Het distributiecentrum gaat dienen als op- en overslagpunt voor alle verkoopproducten, van  gekoelde- en bevroren producten tot kruidenierswaren. ‘’Er zit veel variëteit in de manier van opslag. Dat wil zeggen dat het niet zomaar een grote hal wordt waarin je van alles kunt zetten, maar dat er echt temperatuurzones worden gerealiseerd waarin verschillende producten worden opgeslagen’’, vertelt Noud. Dit maakt het voor Udea mogelijk om de opslag van het hele assortiment aan levensmiddelen onder één dak te brengen.

Het gebouw is ontworpen door DENC Oisterwijk en de installaties hebben wij samen met onze partners (installateurs) geëngineerd. ‘’We denken vanaf het eerste moment mee vanuit onze kennis en ervaring en geven invulling aan de functionaliteit van de installaties. Zo moet het voor Udea functioneel- en natuurlijk zo voordelig mogelijk zijn. Ook in gebruik’’, aldus Noud. Tot slot wordt een gedeelte van het magazijn met meerdere temperatuurzones volledig geautomatiseerd. Een moderne oplossing die ervoor zorgt dat er meer omzet per m2 kan worden gerealiseerd. Van der Lande neemt dat voor haar rekening.

Garantie van kwaliteit

Meedenken met de klant is belangrijk om de bedrijfszekerheid te bewaken. Maar ook om het maximale te kunnen bieden en verwachtingen te overtreffen. ‘’We zijn erg gedreven om de klant een optimale oplossing te bieden. Zo zijn we continu betrokken, wat zorgt voor kwaliteit en meerwaarde. Namelijk een pand dat klaar is voor de toekomst’’, aldus Noud. De vindingrijkheid en gedrevenheid van het team heeft geleidt tot kostenreductie en kortere doorlooptijd.

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in april 2019 opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Noud Leijen, Van der Heijden, Bouwen kan anders 
Noud Leijen, projectleider.