geplaatst op 17 oktober 2017

Loading

Op dinsdag 10 oktober jl. namen de bewoners van De Valuwe in Cuijk enthousiast hun huissleutel officieel in ontvangst tijdens de oplevering van de vijftien appartementen van het project. In totaal werden 21 eengezinswoningen , achttien nultredenwoningen , vijftien appartementen en vier beneden- en bovenwoningen in de sociale huursector gerealiseerd. 

image2

 

Korte bouwtijd

Het project De Valuwe fase 3 is in opdracht van Mooiland gebouwd en betreft een Design & Build project, waarbij samengewerkt werd met Theo Verburg Architecten en Archifit. Gedurende de bouw van het project is gebruik gemaakt van prefab casco technieken. Door deze werkwijze toe te passen konden de in totaal 43 grondgebonden woningen binnen slechts een half jaar tijd gebouwd worden. 

Gebouw Valuwe1

Beperkt energieverbruik

Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, waardoor het energieverbruik van de woningen vermindert en de stookkosten voor bewoners lager zijn. De bewoners kregen tevens de mogelijkheid hun woning te personaliseren aan de hand van verschillende bouwopties binnen de inrichting van de woningen. 

Met dit nieuwbouwproject hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de oudste uitbreidingswijk van Cuijk.