','

' ); } ?>

Natuurinclusief, Klimaatadaptief, Circulair en NOM

Media rondom Officiële handeling

Naar aanleiding van de viering van de officiële handeling zijn er door diverse media artikelen gepubliceerd. 

Een deel hiervan vind je hieronder:

Het Klaverblad week 37 – Door Ada Imming

Fraaie druppel op gloeiende plaat

Er waren 400 gegadigden voor de vijf woningen van 250.000 euro. De notaris lootte de 5 gelukkigen en 395 teleurgestelden bleven achter. Maar Vught heeft als adagium bouwen, bouwen, bouwen volgens wethouder Yvonne Vos. Het fraaie zit hem in de 17 woningen in uitbreidingswijk Den Hoek, die zo’n 170 woningen telt. De 17 woningen zijn duurzaam, circulair, nul op de meter, natuurvriendelijk, betaalbaar, razendsnel en in een mooie omgeving gebouwd door Bouw en Ontwikkeling Van der Heijden uit Schaijk. Drie maanden na het zetten van een handtekening kunnen de toekomstige bewoners de sleutel verwachten. Woensdag 28 juni markeerde een officiële feestelijke handeling de bouw.

Buren ontmoetten buren. Zij werden door wethouder Yvonne Vos welkom geheten. De wethouder toonde zich zeer verheugd met dit project, vooral ook door alle voordelen die aan dit project ten grondslag liggen. “Er is een grote woningbehoefte. Voor jullie gaat dit een echt thuis worden. Hier kunnen we als gemeente bouwen in deze mooie omgeving. En de huizen staan er binnen een zucht.” Dit leverde de wethouder een groot applaus op. “De korte bouwtijd, de aantrekkelijke prijzen en de duurzaamheid van de woningen passen naadloos in de gemeentelijke ambities.” Zij noemde Van der Heijden de meest circulaire bouwer. Van der Heijden is verkozen uit 20 kandidaten voor deze aanbesteding.

Nek uitgestoken

“Het was een uitdaging die wij graag wilden oppakken”, aldus Herbert van der Heijden. “We willen meer dan gewoon, we hebben een grote ambitie. We bleven met twee andere concurrenten over en verbeterden onze plannen steeds weer. Uiteindelijk waren we de beste en hebben we een betaalbaar product ontwikkeld dat realistisch is en de toekomst heeft.” Van der Heijden prees de gemeente Vught dat zij haar nek heeft uitgestoken en noemde Vught een voorbeeld voor andere gemeenten. Hij beloofde nog meer verbeteracties voor de toekomst, nog minder CO² uitstoten en meer CO² opslaan. “Zo kunnen we het woon- en leefplezier vergroten”.

Frakéhout

Er was één hoogste punt om te vieren maar de andere volgen razendsnel. De vlag van Vught werd gehesen door Yvonne Vos en die van Van der Heijden door mede-eigenaar Herbert van der Heijden. Terwijl dit allemaal aan de gang was, zagen de kopers hun nieuwe, duurzame bezit letterlijk vorm en inhoud krijgen. Forse en minder flinke bouwdelen werden rap en vakkundig op hun plaats gehesen. Dit is voor de gemeente Vught een soort pilot die er veelbelovend uitziet. De prijzen van de woningen variëren van 250.000 tot 400.000 euro. Er zijn dus 5 kleine woningen, 4 grote woningen en 8 woningen daartussenin. De indeling van de woningen is hetzelfde, allemaal met twee slaapkamers, alleen is de ene breder dan de andere. De grote woningen hebben een kleine tuin en de kleine woningen hebben een grotere tuin. De buitenzijde van de woningen is bekleed met Frakéhout, ook wel Afrikaans eiken genoemd. Het hout heeft duurzaamheidsklasse 1, is 100% milieuvriendelijk verduurzaamd en komt van een snel groeiende boomsoort waardoor er minder ontbossing is.

Natuurlijke zonwering 

En het ziet er prachtig uit. Projectontwikkelaar Lauran van Poppel: “Er wordt een pergola aangebracht die flink begroeid moet raken en zomers voor natuurlijke zonwering zorgt. In de winter, als de blaadjes afgevallen zijn, kan de zon vrij naar binnen. Het bespaart op zonwering, het zuivert de lucht en het is goed voor de biodiversiteit. De bewoners, die eind september de sleutel kunnen verwachten, mogen als cadeau ook nog kiezen uit een vogelhuisje of een insectenhotel.”

 

Overige artikelen:

 

Brabants dagblad 04072023

 

Novo 3 29 jun 23 Vlag in top voor Den Hoek

 

Een woning waar Natuurinclusief, Klimaatadaptief, Circulair en NOM bij elkaar komen.

Projectontwikkelaar Lauran van Poppel, Van der Heijden, Bouwen kan anders

Lauran van Poppel

projectontwikkelaar

+31 (0) 486 46 81 21 lvanpoppel@vd-heijden.nl