','

' ); } ?>

Natuurinclusief, Klimaatadaptief, Circulair en NOM

Persbericht start bouw 26 april

Vught, 24 april 2023

VAN DER HEIJDEN BOUW EN ONTWIKKELING GESTART MET UITVOERING ZEVENTIEN DUURZAME WONINGEN IN PLAN DEN HOEK IN HELVOIRT

Van der Heijden bouwbedrijf is in opdracht van Van der Heijden projectontwikkeling uit Schaijk vandaag gestart met het aanbrengen van de bodemlussen voor de warmtepompen van deze Nul-Op-de-Meter-woningen. De woningen vallen in het betaalbare (tot €250.000 VON) en middeldure segment (tot €400.000 VON).

Inmiddels zijn 16 van de 17 woningen verkocht. De 16 kopers verheugen zich op de oplevering van hun droomhuis. En dat kan zomaar sneller zijn dan verwacht. De geluiden binnen de huidige woningmarkt lijken tegenwoordig namelijk anders te klinken. Lange levertijden en personeelstekorten zorgen voor vertraging in opleverdatums. In Den Hoek is dat anders. Door prefabricage staat er straks per dag een nieuwe woning op het niveau wind-en-waterdicht.

Van der Heijden geeft aan: ‘onze ambitie is dat 75 dagen na de stort van de fundering de bewoners de sleutel ontvangen. Dan hebben zij een circulaire, klimaat adaptieve nul-op-de-meterwoning met veel comfort per vierkante meter’.

De woningen kennen een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit, belangrijk voor het milieu en klimaat. Om de beste keuze te kunnen maken voor de meest circulaire woningen is de aanbesteding vorig jaar door de gemeente gegund op basis van de zogenaamde Building Circularity Index (BCI methode). Dit is een betrouwbaar en uniform meetinstrument om de circulariteit te meten. Daarbij wordt gekeken naar de herkomst van materialen, de herbruikbaarheid en de losmaakbaarheid van materialen en elementen, waarbij er ook een weegfactor voor de milieu-impact van materialen wordt gebruikt.

Een duurzame toekomst
Van der Heijden ontwikkelt projecten vanuit het idee zelf verantwoordelijkheid te moeten nemen in het behoud van onze aarde, als het om bouwen gaat. Daarom voeren zij circulariteit en duurzaamheid tot een hoog niveau door in hun projecten.

Volgens Herbert van der Heijden, mede-eigenaar, toont het nu uitgevoerde bouwconcept aan dat dit haalbaar is. Onder andere door een demontabel casco van ‘groen’ beton en door gebruik te maken van ‘biobased’, gerecyclede en recyclebare materialen. Ook de badkamer en veel andere materialen en onderdelen zijn volledig geprefabriceerd en demontabel. En met de diverse leveranciers zijn terugnamegaranties afgesproken.

Een pergola als zonwering
In het ontwerp vallen meteen de houten prefab gevel en de begroeide pergola op. De gevel is gemaakt van een duurzame houtsoort uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast heeft deze houtsoort weinig onderhoud nodig. De pergola is in de winter bladloos waardoor de zon volop de woning kan binnenkomen. In de zomer staat de pergola juist vol in bloei waardoor oververhitting in de woning wordt tegengegaan.

Een woning waar Natuurinclusief, Klimaatadaptief, Circulair en NOM bij elkaar komen.

Projectontwikkelaar Lauran van Poppel, Van der Heijden, Bouwen kan anders

Privé: Lauran van Poppel

projectontwikkelaar

+31 (0) 486 46 81 21 lvanpoppel@vd-heijden.nl