Meubelzaak maakt plaats voor 43 duurzame appartementen

Aan de Marten van Rossemsingel rondom het oude centrum van Zaltbommel gaan wij 43 appartementen realiseren. Eerst is het pand op de voormalige bedrijfslocatie gesloopt en de grond gesaneerd. Het nieuwe gebouw verdient een passende hoogte-accent omdat het zich op een prominente plek, aan een van de toegangswegen naar het historisch centrum, bevindt. De architect heeft gezocht naar een klassieke architectuur met moderne accenten in onder andere zink. 

Er is gekozen om de appartementen te voorzien van een zeer duurzame installatie. Bronnen in de bodem zorgen voor de opwekking van de warmte. De warmtepomp in het appartement gebruikt deze warmte voor het vullen van de boiler, met als resultaat warm tapwater. Ook zorgen de bodembronnen voor koeling in de zomer zodat er geen airco nodig is. 

Het dak wordt gemaakt van circulaire bitumineuze dakbedekking (citumen). Om het elektra verbruik te verminderen plaatsen we op het dak 3 zonnepanelen voor ieder appartement.

Wij leveren de appartementen goed geïsoleerd en luchtdicht op. Zo gaat er nagenoeg geen warmte verloren. Hierbij hoort een goede balans-ventilatie die verse lucht blaast in de woonkamer en slaapkamers en ook lucht afzuigt in de keuken, binnenberging, toilet en badkamer. Een voordeel is dat de warmte uit de uitgaande lucht wordt gehaald en toegevoegd wordt aan de inkomende lucht. Kort gezegd: warmte-terug-winning. 

Interesse in dit project?
Laat dan je gegevens achter bij de verhuurder, zodat zij je op de hoogte kan houden:
Sweco Vastgoedmanagement bv De Bilt
tav Marian Bom Telefoonnummer: 088-3363636
E-mail: vgm.woningen@sweco.nl

Bekijk hier onze andere projecten. 

Moeilijke hoek chique opgelost

Projectleider Tino van der Velden, Van der Heijden. Bouwen kan anders

Tino van der Velden

projectleider

+31 (0) 486 46 18 55 tvdvelden@vd-heijden.nl