Bedrijfslocatie maakt plaats voor 43 duurzame appartementen

Aan de Marten van Rossemsingel rondom het oude centrum van Zaltbommel gaan wij 43 appartementen gerealiseerd. Eerst wordt het pand op de voormalige bedrijfslocatie gesloopt en de grond gesaneerd. Het nieuwe gebouw verdient een passende hoogte-accent omdat het op een prominente plek aan een van de toegangswegen naar het historisch centrum bevindt zich. De architect heeft gezocht naar een klassieke architectuur met moderne accenten in onder andere zink. 

Er is gekozen om de appartementen te voorzien van een zeer duurzame installatie. Bronnen in de bodem zorgen voor de opwekking van de warmte. De warmtepomp in het appartement gebruikt deze warmte voor het vullen van de boiler, met als resultaat warm tapwater. Ook zorgen de bodembronnen voor koeling in de zomer zodat er geen airco nodig is. 

Het dak is gemaakt van circulaire bitumineuze dakbedekking (citumen). Om het elektra verbruik te verminderen we op het dak 3 zonnepanelen voor ieder appartement.

Wij leveren de appartementen goed geïsoleerd en luchtdicht op. Zo gaat er nagenoeg geen warmte verloren. Hierbij hoort een goede balans-ventilatie die verse lucht blaast in de woonkamer en slaapkamers en ook lucht afzuigt in de keuken, binnenberging, toilet en badkamer. Een voordeel is dat de warmte uit de uitgaande lucht wordt gehaald en toegevoegd aan de inkomende lucht. Kort gezegd: warmte-terug-winning. 

Interesse in dit project?
Laat dan uw gegevens achter bij de genoemde verhuurder, zodat zij u op de hoogte kan houden:
Sweco Vastgoedmanagement bv De Bilt
tav Marian Bom Telefoonnummer: 088-3363636
E-mail: vgm.woningen@sweco.nl

Bekijk hier onze andere projecten. 

Moeilijke hoek chique opgelost