','

' ); } ?>

Markante woontoren Reitdieptoren Groningen

Algemene informatie Reitdieptoren Groningen

Voor de ontwikkeling van deze woontoren vormt Van der Heijden projectontwikkeling een samenwerking met Waardevast b.v. en Hil b.v., genaamd Reitdiep BV. Reitdieptoren wordt gerealiseerd in de wijk Rietdiephaven, ten noordwesten van de stad Groningen. Het voormalige festivalterrein maakt plaats voor een woontoren met 81 huurappartementen, bestaande uit 15 sociale huur- en 66 middeldure huurwoningen, een semi-overdekte parkeerstalling en een losstaande horeca- en maatschappelijke voorziening. Het wordt een hoogwaardige woontoren waarvan het ontwerp is afgestemd op de omgeving. Met een open uitstraling die past bij het maritieme karakter van de haven en het festivalterrein waarop we het gebouw realiseren. Het appartementengebouw bestaat uit 25 twee­kamerappartementen, 50 driekamerappartementen en 6 vierkamerappartementen, verdeeld over 17 verdiepingen. De woningen variëren in grootte van zo’n 50 m2 tot 110 m2. Alle huurappartementen zijn kwalitatief afgewerkt, kennen een logische, doordachte indeling en hebben een stallings-garage. Bewoners hebben mooie zichtlijnen over het water, het Ommeland en de stad.

Ook ontwikkelen we op deze locatie multifunctionele horecavoorziening met daarboven nog een aantal appartementen. De nieuwe gebouwen grenzen via een plein met een hoogwaardige, groene uitstraling aan de wijk. Samen met de jachthaven en bestaande faciliteiten als een supermarkt, fitnesscentrum en diverse winkels vormt dit complex een prettige, levendige ontmoetingsplek voor jong en oud.

De beschikbare ruimte voor de bouwlocatie is beperkt. Naast een overzichtelijk ingerichte bouwplaats betekent dit ook het planbaar inregelen van het logistieke proces. Een goede afstemming met gemeente en de omgeving is hierin cruciaal.

Prognose is dat Reitdieptoren tussen januari 2023 en het voorjaar van 2024 verrijst aan de Reitdiephaven. Het wordt een hoogwaardige woontoren waarvan het ontwerp is afgestemd op de omgeving. 

Reitdieptoren woningbouw Ontwikkeling Groningen

Een intensieve samenwerking met de omgeving zorgt voor het mooiste resultaat.

Arno van der Heijden, Van der Heijden, Bouwen kan anders

Arno van der Heijden

eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 arno@vd-heijden.nl