','

' ); } ?>

Duurzame en comfortabele woningen

Persbericht gunning Het Vaandel van Herwijnen

Geldermalsen, 13 januari 2023

Bouw van zesentwintig woningen in Herwijnen-Oost stap dichterbij
Van der Heijden Projectontwikkeling wint opdracht tot ontwikkeling

Het college van de gemeente West Betuwe heeft de grond voor de bouw van zesentwintig energiezuinige woningen in nieuwbouwwijk Herwijnen Oost gegund aan Van der Heijden Projectontwikkeling uit Schaijk.

In het midden van nieuwbouwwijk Herwijnen-Oost komen zesentwintig energiezuinige, klimaatadaptieve, natuurinclusieve en circulaire woningen. Die zijn verdeeld in een grote diversiteit van woningtypen, denk aan tweekappers, vrijstaande woningen, patiowoningen en hoek- en rijwoningen. Onder de rijwoningen vallen ook 5 woningen binnen het betaalbare segment tot € 250.000 Vrij Op Naam.

Van de vijf geselecteerde marktpartijen scoorde het ontwikkelvoorstel van Van der Heijden Projectontwikkeling het hoogste op onder andere het architectonische ontwerp, de duurzaamheidsaspecten van de woningen en de toelichting op het plan. Wethouder Jacoline Hartman is blij met het resultaat van de marktselectie én met de keuze voor de winnende partij. “In dit plan zien we verschillende thema’s terug: aantrekkelijke prijs- en woningcategorieën, een korte bouwtijd én aandacht voor milieu en klimaat.”

De woningen binnen dit plan kennen een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit. Het merendeel is Nul Op de Meter of kent de mogelijkheid om dit te realiseren. Ook ligt er extra focus op klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen. Alle platte daken binnen dit plan zijn zogeheten sedumdaken die zorgen voor verkoeling in de zomer, wateropvang, extra beleefgroen en voor meer biodiversiteit. Bewuste keuzes geeft Herbert van der Heijden aan: Energiekosten vormen een belangrijk deel van de maandelijkse woonlasten. Bij deze nieuwbouwwoningen zijn die aanmerkelijk lager. Daarnaast worden deze woningen letterlijk gebouwd voor de toekomst. Ook is het bouwproces kort, zodat de woningen snel gereed zijn. Onze ambitie is dat 75 dagen na de stort van de fundering de bewoners de sleutel ontvangen. Dan hebben zij een circulaire, klimaat adaptieve Nul-Op-de-Meter woning met veel comfort per vierkante meter”.

Woningbouwbehoefte is groot
Woningbouw is een belangrijk item in West Betuwe. In totaal worden er tot 2030 ongeveer 2600 woningen gebouwd verdeeld over de 26 dorpen en stadjes. Om zoveel mogelijk doelgroepen te bedienen is een brede variatie aan woningen gepland. In elke kern is gebouwd, wordt gebouwd of zijn woningen gepland.

 

Herbert van der Heijden – Van der Heijden Projectontwikkeling & Jacoline Hartman – Wethouder Gemeente West Betuwe 

Het Vaandel van Herwijnen is wonen in en tussen de natuur.

Herbert van der Heijden, van der Heijden, Bouwen kan anders

Herbert van der Heijden

eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl