Duurzame woningen en aandacht voor een groene omgeving

Algemene informatie

In Uden gaan we voor woningbouwstichting Area 40 sociale huurwoningen De Bogerd realiseren. Lees via onderstaande knop meer over het project!

Lees meer

Eerste officiële handeling

20.10 2022

Donderdag 20 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van 40 sociale huurwoningen voor Area in De Bogerd in Uden. Wethouder Franko van Lankvelt nam met plezier tijdelijk de taak van de graafmachinist over en samen met Jan van Vucht (Area) en Ferry Verstappen verrichtten ze de officiële starthandeling.

Lees meer

Hellende groendaken

Energiepositieve en natuurinclusieve manier van bouwen

Lees meer

Viering hoogste punt

08.02 2023

Vandaag vierden wij het hoogste punt (dat overigens begin december reeds was bereikt👊). Alle collega’s en ketenpartners werden bedankt voor hun inzet. En omdat op zo’n moment snacks met friet de favoriet is onder de traktaties, werd de frietkar weer enthousiast ontvangen. 

Biobased bouwen trekt aandacht

12.04 2023

Gezien de CO2 budgetten en onze gezamenlijke opgave woningbouw blijken deze woningen, die wij biobased bouwen, voor de wethouders Wonen en duurzaamheid interessant te zijn. “Wij komen graag de nieuwbouw 40 woningen ‘De Bogerd’ te Uden bezoeken.” aldus Franko van Lankvelt en Jeroen van den Heuvel. Natuurlijk zijn ze van harte welkom. En vandaag kregen de wethouders en betrokken projectleiders een rondleiding langs en in de woningen met gevels van bamboo, groen hellende daken, HSB wanden, fundatie van circulair beton en een CO2 reducerend betoncasco. Het was een geslaagde middag voor alle partijen. We gaan voor een duurzame toekomst. Samen.

 

 

 

Duurzame woningen met HSB wanden, Finti gevelbekleding en Sedum daken.