','

' ); } ?>

Duurzame woningen en aandacht voor een groene omgeving

Algemene informatie

In Uden gaan we voor woningbouwstichting Area 40 sociale huurwoningen De Bogerd realiseren. Lees via onderstaande knop meer over het project!

Lees meer

Eerste officiële handeling

20.10 2022

Donderdag 20 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van 40 sociale huurwoningen voor Area in De Bogerd in Uden. Wethouder Franko van Lankvelt nam met plezier tijdelijk de taak van de graafmachinist over en samen met Jan van Vucht (Area) en Ferry Verstappen verrichtten ze de officiële starthandeling.

Lees meer

Hellende groendaken

Energiepositieve en natuurinclusieve manier van bouwen

Lees meer

Viering hoogste punt

08.02 2023

Vandaag vierden wij het hoogste punt (dat overigens begin december reeds was bereikt👊). Alle collega’s en ketenpartners werden bedankt voor hun inzet. En omdat op zo’n moment snacks met friet de favoriet is onder de traktaties, werd de frietkar weer enthousiast ontvangen. 

Biobased bouwen trekt aandacht

12.04 2023

Gezien de CO2 budgetten en onze gezamenlijke opgave woningbouw blijken deze woningen, die wij biobased bouwen, voor de wethouders Wonen en duurzaamheid interessant te zijn. “Wij komen graag de nieuwbouw 40 woningen ‘De Bogerd’ te Uden bezoeken.” aldus Franko van Lankvelt en Jeroen van den Heuvel. Natuurlijk zijn ze van harte welkom. En vandaag kregen de wethouders en betrokken projectleiders een rondleiding langs en in de woningen met gevels van bamboo, groen hellende daken, HSB wanden, fundatie van circulair beton en een CO2 reducerend betoncasco. Het was een geslaagde middag voor alle partijen. We gaan voor een duurzame toekomst. Samen.

 

 

 

Dag van de Bouw

17.06 2023

Ruim boven verwachting: 367 enthousiaste bezoekers! Het was een topdag! Op de Dag van de Bouw hebben wij onze bouwplaats ’40 woningen De Bogerd Uden’ opgesteld voor jong en oud. Het drukbezochte evenement was zeer geslaagd. Het zonnetje was volop aanwezig, de route binnen en buiten was uitgezet, in de schaduw waren diverse stands te bezoeken met informatie over de sedumdaken, bamboegevels, warmtepompen en de totstandkoming van de bouw. Koffie, thee, limonade en ijsjes werden aangeboden. En de kinderen gingen trots naar huis met hun zelf getimmerde insectenhotel.

 

 

Dag van de houtbouw

17.06 2023

Samen met Houtbouw Lente namen we op 17 juni 2023 naast de jaarlijkse Dag van de Bouw ook deel aan de allereerste Dag van de HOUTbouw. Een bijzondere dag om aan het grote publiek te laten zien hoe we nu al met hout bouwen! Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector. Via de speciale houtbouw-route konden belangstellenden langs 4 houtbouw-locaties waaronder ons project voor Area: 40 huurwoningen ‘De Bogerd’ te Uden (Zie van 0.48-1.23)

Opgeleverd aan Area

juli 2023

Het bouwteam dat samen de 40 duurzame huurwoningen ‘De Bogerd’ heeft gerealiseerd mag terecht trots zijn. Een fijne samenwerking met alle partijen en het eindresultaat mag er wezen!

Dak van het jaar 2023 top 3

18.03 2024

In samenwerking met Area, Sempergreen Group en Wallaard Noordeloos, zijn wij genomineerd in de categorie Hellende daken met ons duurzame project, 40 woningen Bogerd in Uden. Vorige week was de uitreiking van het Dak van het Jaar 2023. Een deskundige jury beoordeelde op criteria zoals (esthetische) kwaliteit, innovatie, samenwerking, veiligheid en duurzaamheid. En dat heeft ons een plek in de top 3 opgeleverd! 

Duurzame woningen met HSB wanden, Finti gevelbekleding en Sedum daken.