MEANDERENDE VORM

De nieuwbouw van het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum), stadhuis en kantoor. Het gebouw (7.150 m2 ) is gesitueerd op een parkeerkelder (3.400 m2) en op het terrein is een fietsenstalling (openbare) gerealiseerd. Het gebouw heeft een meanderende vorm en gaat van 1 laag naar 3 lagen. 

 

De constructie is een traditioneel opgebouwd betonnenstructuur, kolommen met kanaalplaatvloeren. De gevel bestaat uit een 3-tal verschijningsvormen: natuursteen, verlijmd op een achterconstructie, een transparante vliesgevel en een vliesgevel met vlakverdeling waaraan buiten (verticale) lamellen zijn bevestigd.

Het gebouw wordt naast de specifieke installaties voor het archief voorzien van topkoeling door middel van lucht en plaatselijke koelplafonds. Stadhuis Grave heeft als kenmerkende elementen de publieksfunctie en raadzaal. Woonmaatschappij Maasland heeft een kantoor met een woontrefpunt als publieksfunctie. Het ontwerp heeft rekening gehouden met diverse DUBO maatregelen.

Samen de grenzen opzoeken om het hoogst haalbare te bereiken

Privé: Ben Wouters directeur Mooiland Lees meer

Wederom een project dat Mooiland aan ons toevertrouwde

Herbert van der Heijden, van der Heijden bouw en ontwikkeling

Herbert van der Heijden

directeur/eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl