','

' ); } ?>

Specifieke datacenter

De bouw van de core & shell van een nieuw datacenter voor Interxion is gefaseerd uitgevoerd, zodat eerder gestart kon worden met de fit-out van het specifieke datacenter op de Schiphol Campus. Kantooroppervlak 4.210 m2 in drie bouwlagen, hal 26.600 m2 incl. twee lagen

De totstandkoming van de opdracht is redelijk uniek te noemen. De klant nodigde ons eind september 2015 uit voor een gesprek en gaf aan met ons op een open transparante manier het project te willen gaan realiseren. Hij heeft voor ons gekozen op basis van onze aanpak: de wijze waarop wij klantwaarde toevoegen, doorlooptijden verkorten, processen strak organiseren en samenwerken met partners. Positieve referenties uit de markt, hebben er toe geleid dat we dit project geheel in bouwteam mochten realiseren.

 

Een datacenter is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur (servers) worden ondergebracht. Het complex is uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder klimaatbeheersing door middel van airconditioning, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen. Daarnaast bevat een datacenter doorgaans verbindingen met het internet en is het voorzien van fysieke veiligheidsmaatregelen. In verband met het bedrijfskritische karakter van de apparatuur in een datacenter, zijn de voorzieningen doorgaans redundant (in overvloed) uitgevoerd. Dit datacentra verhuurd serverruimte aan derden.

Positieve referenties uit de markt, hebben er toe geleid dat we dit project geheel in bouwteam hebben gerealiseerd.

Herbert van der Heijden, van der Heijden, Bouwen kan anders

Herbert van der Heijden

eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl