Onze brede ervaring een pré

We hàdden de laagste prijs, maar onze brede ervaring in deze bedrijfstak speelde zeker ook een rol. Men wilde alle gezondheidszorgfaciliteiten, nu verspreid over vele locaties in Arnhem, onderbrengen in één bijzonder pand. Een goede locatie werd gevonden naast het ziekenhuis. op een groot heuvelachtig terrein tegen de bosrand.

In het gebouw heeft elke discipline, van ouderenzorg en dagbehandeling tot sporthal, separeerafdeling en de kantoren van het RGC zijn eigen voorzieningen, installaties en indeling. Iedere activiteit kan hierdoor optimaal functioneren. Het gebouw is beveiligd met geavanceerde toegangscontrole. Als totaalverantwoordelijke vroeg één en ander om een stevige coördinatie en begeleiding. 

Als rode draad door het ontwerp loopt de gedachte dat elke ruimte veel licht van buiten moet ontvangen. Het gebouw lijkt daarom vanuit de lucht op een zes en een acht naast elkaar; de binnencirkels zijn grote patio’s ‘die door de drie bouwlagen heen zijn opgetrokken. Parkeren gebeurt deels ondergronds.

Om het gebouw goed te laten harmoniëren met haar natuurlijke omgeving is de hoofdbouw, van beton met Metalstud binnenwerk, aan de buitenzijde traditioneel opgemetseld, met accenten in Red Cedar. Bij verwarming en koeling wordt het milieu ge- en kosten bespaard door gebruik te maken van betonkernactivering. Een aantal warmtepompen in de grond regelen de toevoer; het beton zorgt voor een zeer constante warmte in de winter en koeling in de zomer. Een mooie afsluiting van dit project vormde de aanleg van het terrein rond het RGC, met taluds, bestrating, scheidingswanden en parkeerplaatsen.

We hàdden de laagste prijs, maar onze brede ervaring in deze bedrijfstak speelde zeker ook een rol.

Arno van der Heijden

directeur/eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 arno@vd-heijden.nl