','

' ); } ?>

Verschillende disciplines in één pand

Het spreekt voor zich dat een grote uitbreidingslocatie zoals Leidsche Rijn behoefte heeft aan sociale en zorgvoorzieningen in het gebied. Gedacht wordt aan disciplines zoals een kinderdagverblijf, basisschool, dagactiviteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten, huisartsenpost, fysiotherapie, apotheek en sporthal. De gemeente besluit ze onder te brengen in één pand. Van de tekentafel rolt een esthetisch prachtig laagbouwcomplex, met optisch ruimtescheppende binnenpleinen, en schoolpleinen rondom.

 

Een bijzonder project dat aan ons bouwbedrijf hoge eisen stelde ten aanzien van de eigen vakbekwaamheid. Zeker zo zwaar woog echter ons vermogen de juiste keuzes te maken in het type installaties en om de geselecteerde installateurs goed aan te sturen. Belangrijke uitgangspunten bij de installaties waren energiezuinigheid en een hoge flexibiliteit qua instellingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld nodig, omdat door de verschillende gebruikers op afwijkende tijden wordt gewerkt en klimatologisch andere eisen worden gesteld. Toegangsbewaking, verlichting, maar ook verwarming moest hier moeiteloos op kunnen worden afgestemd. Enkele gebruikers dienden zich bovendien pas in een vergevorderd stadium van de bouw aan, met veel late aanpassingen tot gevolg.

Tegelijk met ons project was op een perceel aan de voorzijde een toren van 27 verdiepingen in aanbouw en aan de zijkant werd een appartementencomplex opgetrokken van 12 verdiepingen. Om de aanvoer van alle benodigde materialen voor deze drie projecten in goede banen te leiden, werden onze communicatieve vaardigheden ook hier regelmatig op de proef gesteld.

 

Een bijzonder project dat aan ons bouwbedrijf hoge eisen stelde ten aanzien van de eigen vakbekwaamheid

Herbert van der Heijden, van der Heijden, Bouwen kan anders

Herbert van der Heijden

eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl