Over alles is nagedacht

Het zwembadcomplex is in drie delen gecompartimenteerd. Ieder deel heeft een bassin, gericht op speciale doelgroepen. Een 25 m, 3.70 m diep wedstrijdbad, een doelgroepenbad voor bijvoorbeeld gehandicapten, senioren en pure recreatie, en als laatste een peuter-kleuterbad met speeltoestellen. Over alles is nagedacht. Zo zijn de bodemhoogtes, deels in het wedstrijdbad en volledig in het doepgroepenbad, instelbaar. Naast het peuterbad is een fantastische waterglijbaan met eigen uitglijbak. Indien gewenst kunnen de wanden van de compartimenten worden weggeschoven, waardoor een divers, uiterst gezellig en functioneel zwembad ontstaat. Een leuke koffiecorner en goede kleedkamers completeren het geheel. Natuurlijk zijn er kantoren aan de voorzijde met eigen ingang, zodat verenigingen of andere derden hier vergadering kunnen houden.

Het dak, met een vrije overspanning van ruim 35 m, wordt gedragen door houten gelamineerde liggers. Met een hoogte van 2 meter krijgt het speelse ontwerp toch een heel stoer uiterlijk. Staalconstructies, houtskeletbouw en vliesgevels spelen een belangrijke rol in de opbouw van het gebouw.

Als je niet zou weten dat hier een zwembad is, zouden de meeste mensen het toch raden. De vliesgevels en ramen zijn in een ronde, golvende lijn gesneden, de trespa gevelbekleding variëert bovendien in dikte wat het golvende effect versterkt en ze hebben een blauwe metallic kleur die glinstert als water.

Het zorgen voor een perfecte aansluiting van alle ronde vormen kost meer tijd en energie, maar het speciale effect dat het oplevert, was dat meer dan waard.

Herbert van der Heijden, van der Heijden bouw en ontwikkeling

Herbert van der Heijden

directeur/eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl