','

' ); } ?>

Een uitbreiding van het Speel Leer Centrum met diverse functies.

Algemene informatie uitbreiding SLC De Wijde Wereld

De locatie van SLC De Wijde Wereld in Uden kenmerkt zich door een ruim speel- en sportplein, gelegen aan de rand van Uden in het groene Zuiderpark. 

Voor deze school is gaan wij een uitbreiding realiseren, die een oppervlakte van ongeveer 368 m² op de begane grond en 363 m² op de verdieping zal beslaan. Inclusief de overdekte gebouwgebonden buitenruimte zal de totale uitbreiding een oppervlakte van ongeveer 814 m² hebben.

De uitbreiding zal diverse functies omvatten, waaronder onderwijsfaciliteiten (3 lokalen en een leerplein), een bijeenkomstruimte voor kinderopvang met slaapgedeelte (2 ruimten met afzonderlijk slaapgedeelte) en een sportfaciliteit (sportzaal). Er zal ook een open verbinding met de bestaande school worden gerealiseerd.

Het gebouw zal worden opgetrokken uit kalkzandsteen, stalen spanten en een sandwich dakconstructie, inclusief dakkapellen en dakramen, in lijn met het bestaande ontwerp. Wat betreft technische aspecten zal de uitbreiding voldoen aan de Frisse Scholen klasse B en aan de eisen van het Bouwbesluit.

De uitbreiding voldoet aan de Frisse School klasse B. Dit wil zeggen een laag energiegebruik en gezond binnenmilieu.

Rob Tiellemans

Projectleider

rtiellemans@vd-heijden.nl