Loading

Een buitengewone prestatie in zeer korte tijd

Een oude eiersorteerderij in Boxtel was de basis voor realisatie van Classic Park, de droom van de Familie van Dijke. Het is een unieke ontmoetingsplek geworden voor eigenaren en liefhebbers van klassieke en  exclusieve auto’s. Anton van Dijke: “Van de oude fabrieksruimte zijn alleen de vloeren, staalconstructie en een aantal wanden overgebleven. In slechts 7 maanden tijd heeft Van der Heijden bouw en ontwikkeling de complete metamorfose weten te realiseren. Het was een heftig en tegelijkertijd gedegen proces.”

Scherpe prijs
In 2009 richtte de  familie Classic Park op en werd de eiersorteerderij aangekocht. In 2013 werd de nieuwe bestemming ‘Classic Park’ van kracht. Leesberg Adviseurs werd door de familie in de arm genomen voor het bouwmanagement waaronder architecten- en aannemersselectie vielen. Architectenbureau WY in Eindhoven kreeg de opdracht voor het ontwerp. “Bij de aannemersselectie zijn alleen partijen betrokken waarvan we wisten dat ze de klus aankonden. Daarna was de prijs doorslaggevend. Van der Heijden had de scherpste inschrijving en kreeg de opdracht. En ik moet zeggen: goedkoop is geen duurkoop geweest. Ik ben al heel wat bouwers tegengekomen in mijn leven, maar het team van Van der Heijden overtreft ze allemaal. Er is perfect gebouwd.”

Maximale inzet
De klus moest in zeer korte tijd geklaard worden. “De belangrijkste reden voor de druk was het feit dat onze branche erg afhankelijk is van het voorjaarsseizoen. Wij gaan voor de totale autobeleving. En dat vindt ook veel buiten plaats. Ik wilde  in maart opleveren zodat we in april open konden gaan voor onze gasten. Dat is gelukt. Natuurlijk zijn er best wat dingen mis gegaan. Maar die zijn steeds met maximale inzet opgelost. Niet alleen door de mensen van Van der Heijden zelf, ook door de onderaannemers die zij meebrachten. Het is een solide netwerk van hard werkende mensen.”

Tot in de puntjes
Het eindresultaat is helemaal geworden wat de ‘Van Dijkes’ voor ogen hadden. De twee liefdes van de familie smelten er naadloos samen: exclusieve auto’s en mooi landschap. “Wij kunnen in deze groene omgeving autoliefhebbers van over de hele wereld een totaalconcept bieden. Zo beschikken wij over mooie klassieke en exclusieve auto’s die voor het merendeel te koop zijn. Er is een goed geoutilleerde werkplaats, een hippe shop en een mooi restaurant. Daarnaast beschikken wij over een moderne eventruimte voorzien van de nieuwste technieken.  De mooie museumruimte maakt het geheel af. Daarnaast  organiseren wij regelmatig events en op onze enorme gratis parkeerplaats is er volop ruimte voor ‘zien en gezien worden’. Voor wat de bouw betreft; je hoort mensen wel eens zeggen: ‘De ruzie met de aannemer komt altijd na afloop.’ Dat geldt hier zeker niet. De afwerking van de laatste puntjes loopt prima. Ik drink graag een biertje met de mensen van Van der Heijden en bij een volgend project nodig ik ze zeker weer uit!”

Ontdek alles over het Classic Park Boxtel project.