Loading

“Het was een feest om samen met Van der Heijden te mogen bouwen.”

Q Care medical services is een full service organisatie die zich als specialist bezighoudt met het indiceren, verstrekken,  beheren, onderhouden, repareren,  reinigen en desinfecteren van anti- decubitus hulpmiddelen. Q Care levert vanuit de centrale vestiging  te Oisterwijk naar de verschillende vestigingen in het land.  Deze hulpmiddelen tegen doorliggen worden verstrekt bij particulieren  thuis, in verzorgingshuizen of  verpleeghuizen. Deze vestiging in Oisterwijk werd door de toenemende vraag te klein. Daarnaast werden  er nieuwe initiatieven gestart zoals een Expertise Centrum Wondzorg. Daar kunnen patiënten met verschillende complexe wonden door gespecialiseerde wondconsulenten en -verpleegkundigen worden verzorgd in daarvoor ingericht ruimtes. Ook kunnen er verschillende wondverzorgingsmaterialen per type wond en wondbehandeling worden samengesteld en verpakt.

Bijzondere selectie
De selectie van de aannemer voor de nieuwbouw en verbouw van Q Care vond op een ongebruikelijke manier plaats. Aannemers werden uitgenodigd om door hen gerealiseerde bouwprojecten te presenteren waar zij het meest trots op zijn. Van der Heijden verwierf de opdracht omdat in de door hen gepresenteerde bouwprojecten de kwaliteit en zorgvuldigheid nadrukkelijk in detail naar voren kwam. “Ik wilde me niet focussen op de prijs alleen. Mijn interesse ging eerder uit naar de drive van een aannemer. Waarbij heeft deze nu echt het beste van zijn kunnen laten zien? Vandaar deze selectiemethode. Van der Heijden sprak me direct aan door hun open houding en klantgerichte werkwijze. En dat is geen loze belofte gebleken”, aldus Cees Vermeer, directeur Q Care.

Open en transparant
Het bedrijfspand werd uitgebreid met productieruimten, opslagruimten, kantoren, behandelruimten  en een parkeerdek voor ca. 35 auto’s  op de eerste verdieping. Daarnaast werd nog eens 1.600 m2 aan nieuwe kantoor- en bedrijfsruimten gerealiseerd. Cees Vermeer, directeur Q Care vertelt: “De nieuwbouw is als het ware tegen het bestaande pand uit 2005 aangebouwd. De twee delen moesten uiteraard naadloos op elkaar aansluiten wat ook interne verbouwingen met zich meebracht. Bovendien wilden we tijdens het bouwproces gewoon door kunnen werken. Waarbij we er rekening mee moeten houden dat vuil, stof en andere soorten verontreinigingen in ons reinigings- en desinfectieproces ‘dodelijk’ zijn.  Een complexe klus, die Van der Heijden uitstekend heeft geklaard.”

Medische technologie
Q Care stelt hoge eisen aan de integrale dienstverlening waarbij de veiligheid van patiënten en zorgverleners  van groot belang zijn. Om dit structureel te kunnen waarborgen naar opdrachtgevers; patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars heeft Q Care zijn totale proces gecertificeerd voor ISO 13485:2012 (kwaliteitsmanagement systeem voor medical devices) en ISO 9001:2008. Vermeer legde de lat dus hoog. Hij was nauw betrokken bij de keuze van onderaannemers en de planning. Vermeer licht nader toe: “Wij werken met state-of-the-art medische technologie. Zo maakt een groot en gevarieerd aantal patiënten gebruik van anti-decubitus matrassen en anti-decubitus zitkussens van Q Care. Deze hulpmiddelen worden periodiek door ons onderhouden, gereinigd, gedesinfecteerd, geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd. Dat gaat volgens een zeer precies proces dat erop is gericht kruisbesmetting te voorkomen. De verbouwing was zo goed gepland dat het ons werkproces niet heeft verstoord. Dat was voor ons een hele belangrijke factor.” Op de vraag of hij Van der Heijden bij anderen zou aanbevelen, zegt Vermeer volmondig: “ja!”: “Ik heb op basis van volledige openheid en transparantie met hen samengewerkt. Van directie tot medewerkers; iedereen heeft zich als een partner in het proces opgesteld. Wat was het een feest om met hen samen te werken.”