Loading

Beloofde kwaliteit waargemaakt

Met de bouw van een state of the art productiefaciliteit op een toplocatie in Etten-Leur maakte Kompak een droom waar. Managing director Jan Spiering: “De bestaande fabriek in Bavel werd te klein en er was geen ruimte om daar uit te breiden. Reden om te kiezen voor nieuwbouw op een andere plek. We gingen voor een echte eyecatcher die bovendien voldeed aan onze hoge eisen op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Alle partners binnen het bouwteam werden er dan ook op geselecteerd om dat niveau aan te kunnen. De ontwerper van Best Architecten stelde voor om Van der Heijden, waar zij  goede ervaringen mee hadden, ook uit te nodigen voor de aanbesteding. Zij kwamen inderdaad met de beste aanbieding.”

Creativiteit en functionaliteit
Een bedrijf op een zichtlocatie moet opvallen. De fabriekshal mocht dus zeker geen industrieel grijs blok worden. Best Architecten werkte een ontwerp uit waarvoor de verpakkingslijnen de basis vormden. Spiering legt uit: “We hebben verschillende productielijnen die we vanuit een centraal magazijn wilden kunnen bereiken. Zo hoeven de heftrucks niet door de werkcellen heen. Alle lijnen hebben andere afmetingen. Het pand is daar als het ware omheen ontworpen waardoor de gevel nu een golvende vorm heeft. Creativiteit en functionaliteit komen in ons gebouw schitterend samen.”

Goede bouwpartner
Kompak is een eersteklas verpakkingsbedrijf en werkt voor grote en middelgrote bedrijven uit de home & personal care sector. “Onze klanten zijn voornamelijk fabrikanten van A-merken die er strenge eisen op nahouden. Om daaraan te kunnen voldoen is het belangrijk dat de bouwpartner goed thuis is in materialen en zaken als hygiëne en onderhoud. Van der Heijden kan duidelijk putten uit ruime ervaring; ze konden goed adviseren en overzagen de consequenties van de diverse keuzes. Zowel qua planning als kosten waren er daardoor geen verrassingen”, aldus Spiering.

Stevige regie
Cruciaal voor Kompak was de doorlooptijd van de nieuwbouw. “We hadden een programma uitgewerkt van start bouw tot de dag van de verhuizing en het opstarten van de fabriek. Daarin was niet of nauwelijks speling mogelijk. Want iedere dag die je mist, is een dag productieverlies. Van der Heijden hield hier in samenwerking met onze projectleider stevig de regie op. Met als resultaat dat we op de geplande datum in bedrijf konden gaan.”

Hechte band
Terugkijkend op het project kan Spiering alleen maar tevreden zijn over de samenwerking met Van der Heijden. Hij schrijft dit onder andere toe aan de parallellen met zijn eigen bedrijf. “We zijn beide familiebedrijven van een volgende generatie. Dat brengt een grote betrokkenheid en een goed gedoseerde eigenwijsheid met zich mee. De beloofde kwaliteit en transparantie werden waargemaakt. Daar komt nog bij dat er prettige, kundige mensen werken. We vonden het bijna jammer toen het project opgeleverd werd, vanwege de hechte band die we hadden opgebouwd. Dat zegt eigenlijk alles.”