Loading

Ringelberg: van twee naar drie panden met één uitstraling

Ringelberg. Zeker in Zuid-Holland, maar ook daarbuiten een vertrouwde naam op het gebied van touringcar- en autoverhuur. Waar het bedrijf om bekend staat? Een uitstekend wagenpark, professionele chauffeurs en goede, persoonlijke service. En sinds eind 2019 misschien ook wel om het mooie pand waarin het gevestigd is. Van der Heijden bouw en ontwikkeling realiseerde de uitbreiding en zorgde voor een fraaie eenheid in de uitstraling van het bestaande en nieuwe gedeelte.

Meer ruimte voor meer activiteiten
Met het touringcarbedrijf zat Ringelberg aan de ene kant van de weg. En met de autoverhuur aan de overkant. Beide bedrijfsonderdelen groeiden en het kwam Ringelberg dan ook goed uit dat het terrein naast het autoverhuurbedrijf vrijkwam. Een ideale kans om de bestaande panden uit te breiden en zo extra ruimte te creëren voor de touringcar-, autoverhuur- én schadeherstelactiviteiten. Het was Van der Heijden die hier een bedrijfshal van 390 m2, inclusief wasplaats voor de touringcars, realiseerde.

Waarom Van der Heijden?
Jim Ringelberg, directeur-eigenaar van Ringelberg, kende Van der Heijden al uit zijn persoonlijke netwerk. Hij vertelt: “Ik verwachtte dat dit een goede partij voor ons kon zijn, omdat het een groot bedrijf is met een familiaire aanpak. Dat gevoel klopte. Enerzijds is het een ‘all-in-one bouwbedrijf’ dat alles in huis heeft, anderzijds bieden ze bij Van der Heijden persoonlijk contact, korte lijnen en vaste contactpersonen die echt met je meedenken. Dit alles zorgde ervoor dat we goed met ze konden schakelen en dat we – zelfs in een tijd van drukte en schaarste – verzekerd waren van goede kwaliteit.”

Samenwerken als kracht
Het ontwerp deed Van der Heijden in eigen huis. “Daardoor kregen we al snel te zien hoe het pand zou worden”, legt Jim uit. “In 3D nog wel, en supergedetailleerd. Zo wisten we bijvoorbeeld direct waar alle stopcontacten en lichtknoppen zouden komen. In rechtstreeks contact met de interieurontwerpers werden alle ins en outs van het pand perfect op elkaar afgestemd, met een minimale kans op ruis en fouten. En als de mensen van Van der Heijden mogelijkheden ontdekten om iets beter of slimmer uit te voeren, dan namen ze ons mee in hun ideeën. Echt samenwerken is hun kracht en dat merkten we dan ook tijdens de bouw.”

Een geheel
Dat Van der Heijden actief meedacht, is bijvoorbeeld goed te zien aan de look-and-feel van het totale complex. Om een geheel te maken van de extra bedrijfshal en het bestaande pand, stelde de bouwer namelijk voor om de gevelbeplating, de bestrating en het hekwerk van het autoverhuurbedrijf aan te passen. Dankzij die revitalisatie ziet niet alleen de nieuwe hal maar ook de autoverhuur er als nieuw uit.

Op tijd klaar voor het hoogseizoen
In februari 2019 startte Van der Heijden met de bouw van de nieuwe hal. Voor Ringelberg was het belangrijk dat die begin 2020, vóór de start van het hoogseizoen, werd opgeleverd. Dat lukte. Naar volle tevredenheid van Jim: “Zelfs inclusief de extra aanpassingen is alles binnen de gewenste tijd en geheel volgens onze wensen gerealiseerd. En doordat het pand plug-en-play werd opgeleverd, konden we direct van start. Een pand als dit bouw je maar één keer. Dan is het fijn dat het meteen goed is.“