Loading

Thuis in ‘t Reut in Berghem

In hun zoektocht naar een mooi huis om te gaan samenwonen zijn Joost (33) en Elke (31) Leijendekkers niet over één nacht ijs gegaan. Alle nieuwbouwwijken in de gemeente Oss zijn goed bestudeerd. De keuze viel uiteindelijk op ’t Reut. “De dorpse gemoedelijkheid, de ruim opgezette straten, het groen en de diversiteit aan woningtypes spraken ons het meeste aan”, aldus het stel.

Veel ruimte
Joost en Elke hadden met de koop van hun tweekapper van het type Boterbloem in ’t Reut alle voordelen van nieuwbouw én bestaande bouw. “Dat kwam omdat de bouw van de woning al ver was gevorderd toen wij voor het eerst gingen kijken”, legt Joost uit. “We konden dus al binnen rondkijken en ons een goed beeld vormen van de ruimte.” De uitstraling van de Boterbloem vonden ze allebei mooi. Elke: “We houden van de moderne bouwstijl met een knipoog naar de klassieke architectuur.” Ook vinden ze het een voordeel dat de wijk zelf al goed vorm heeft gekregen. De ruimte in de wijk en de gezellige sfeer die er hangt is precies wat ze zoeken.

Eigen touch
Het heeft nog even wat voeten in aarde voordat de tweekapper ‘helemaal hun droomhuis’ is. Joost: “We hebben ons huis ‘casco’ gekocht. We hebben er bewust voor gekozen om de afwerking zelf te doen. Natuurlijk is geld besparen een belangrijke reden maar daarnaast vinden we het leuk dat we er zo een eigen touch aan kunnen geven. De tijd dat we aan het afwerken zijn, gebruiken we om na te denken over wat we precies willen met bijvoorbeeld de keuken en badkamer. Het is fijn dat Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling de mogelijkheid van casco kopen aanbood. Anders hadden we het financieel misschien niet dicht kunnen leggen. En nu konden we zelfs de aanbouw en de garage nog realiseren. Dit grotere werk hebben we overigens wel door Van der Heijden laten doen. De afspraken over die taakverdeling waren gelukkig goed te maken.”

Gemoedelijke sfeer
Mede doordat ze tijdens het klussen veel in hun huis te vinden zijn, hebben Joost en Elke al kennis gemaakt met de buurt. Elke: “Maar we zijn ook naar een buurtbijeenkomst geweest. Dat was heel leuk. Je voelt de gemoedelijkheid van Berghem. Ook merk je meteen dat het verenigingsleven hier een grote rol speelt. Dat vinden we een groot voordeel. We kijken er naar uit om in ons nieuwe huis te gaan wonen. En zoals het er nu uitziet, is dat al in december van dit jaar. De Kerstdagen vieren we dus in ’t Reut!”