Loading

Nieuwbouwplan Akkerwinde in Schaijk

Marion van de Schans wilde na een aantal jaren huren graag weer een huis kopen. En dan het liefst een nieuwbouwwoning met genoeg ruimte voor haar kinderen Niek (15) en Carlijn (14). In Akkerwinde vond zij de perfecte tweekapper. Marion: “Het is een praktisch, ruim huis met een tuin op het zuidwesten in een mooie wijk. Bovendien voldoet het helemaal aan alle eisen van vandaag de dag.”

Voordeel van nieuwbouw
De voorkeur van Marion ging duidelijk uit naar nieuwbouw. “Met nieuwbouw heb je de garantie dat je voorlopig geen groot onderhoud aan je huis hebt. Daarnaast is het fijn dat je nog veel eigen inbreng hebt, bijvoorbeeld in de  indeling van de woning. Zo heb ik ervoor gekozen om de garage om te bouwen tot tuinkamer voor de kinderen. Met één van de projectleiders van Van der Heijden bouw en ontwikkeling kon ik steeds dit soort persoonlijke wensen bespreken.” Marion heeft ook gemerkt dat Van der Heijden voorop loopt als het gaat om het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp. “Dankzij deze installatie is de temperatuur in mijn huis altijd comfortabel; of het buiten nu heet is of juist koud. En dat tegen aanzienlijk lagere kosten. Mijn energielasten zijn nu de helft lager dan in mijn vorige woning. Dat is toch maar mooi een besparing die je iedere maand terugziet”, vindt Marion.

Fijne buurt
Een andere leuke bijkomstigheid van nieuwbouw vindt Marion dat de wijk voor iedereen die er woont nieuw is. “Het is daarmee een plaats is waar iedereen tegelijk een begin maakt. Je merkt dat dit een band schept. Er wonen hier veel jonge, enthousiaste mensen die er helemaal hun wijk van maken. Het zegt wel wat dat buurtvereniging In d’n Hof  al meteen 163 leden heeft. Onlangs is een eigen website gelanceerd en hebben we een Facebookpagina.”

Helemaal thuis
Nog niet alle trottoirs zijn aangelegd en het geplante groen moet nog groeien. Desondanks vindt Van de Schans Akkerwinde nu al een hele fijne wijk. Marion: “De ligging aan deze kant van Schaijk is ideaal. Het is een mooie plek aan de rand van het dorp. Van hieruit ben je zo in de kern of op de uitvalswegen. Verder wonen mijn ouders vlakbij. En misschien wel het belangrijkste: de kinderen hebben hun draai al helemaal gevonden. Het is echt ons thuis.”