Loading

Nieuwbouwplan Akkerwinde in Schaijk

Sinds mei 2011 woont Rianda School met haar dochter Britt (16) en zoon Jens (14) in de Schaijkse nieuwbouwwijk Akkerwinde. Rianda: “Ik wilde erg graag een nieuwe woning omdat je die nog naar je eigen inzicht kunt indelen. Dit hoekhuis van Van der Heijden bouw en ontwikkeling in Akkerwinde was perfect voor mij. Het is lekker ruim opgezet dus groot genoeg voor mijn gezin. En de koopsom paste goed binnen mijn budget, zelfs met de extra aanbouw.”

Thuiskomen
Rianda komt oorspronkelijk uit Schaijk maar woonde ruim twintig jaar in Geffen. “Na mijn scheiding wilde ik graag terug naar mijn geboortedorp. Onder andere omdat mijn ouders en mijn broer hier wonen. Gelukkig is het contact met de nieuwe buren goed; in een aantal gevallen kende ik hun ouders al. Het voelde hier meteen als een thuis. Waar dat nou aan ligt?”, lacht Rianda. In Akkerwinde wonen zowel starters als gezinnen met kinderen en senioren. “Ik vind die diversiteit aan bewoners een pre. Dat maakt het tot een levendige wijk met een prettige sfeer”, zegt ze.

Meedenken
Rianda heeft ook naar huizen in de bestaande bouw gekeken. Maar ze had een duidelijke voorkeur voor nieuwbouw. Ze legt uit: “Aan een bestaand huis moet vaak zoveel gebeuren. Hier kon ik nog veel dingen naar mijn hand zetten. Zo heb ik gekozen voor een stenen uitbouw die Van der Heijden meteen heeft meegenomen in de bouw. In de optielijst was er eigenlijk alleen een houten aanbouw mogelijk. Dus deze wens moest door de welstandscommissie van de gemeente worden goedgekeurd. Van der Heijden heeft dat hele traject geregeld. Ook gedurende het bouwtraject was er vanuit Van der Heijden een vast aanspreekpunt. Ik wist precies bij wie ik moest zijn. Als er iets mis ging, werd het goed opgelost. Het viel me echt op dat de mensen van Van der Heijden kritisch zijn op hun eigen eindproduct. Ik hoefde er zelf niet ‘bovenop’ te zitten. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Heel prettig.”

Lagere kosten
Inmiddels woont Rianda alweer een tijdje in Akkerwinde. Ze heeft dus kunnen ervaren hoe de warmtepomp werkt waar haar huis, zoals alle andere huizen in de wijk, mee is uitgerust. “Die duurzame installatie in plaats van de standaard CV-ketel zorgt inderdaad voor een enorme verbetering in comfort. Deze zomer was dat merkbaar doordat mijn huis lekker koel bleef. En nu het kouder wordt, is het door de vloerverwarming lekker warm. De warmtepomp maakt gasverbruik bovendien overbodig. Je zou verwachten dat de elektriciteitsrekening daardoor weer hoger is. Maar dat is zeker niet het geval. Mijn energierekening is lager dan eerst! Nog een extra argument om in Akkerwinde te komen wonen”, vindt Rianda.