Loading

Thuis in ‘t Reut in Berghem

Sinds begin dit jaar wonen Richard Uijlen en Maud Heinen en hun zoons Sebastiaan (16) en Martijn (14) in de Berghemse nieuwbouwwijk ’t Reut. Het gezin komt oorspronkelijk uit Oss maar heeft niet hoeven wennen in Berghem. “Vergeleken met onze vorige woning in de Ruwaard is de afstand tot het Osse centrum echt niet groter geworden. Bovendien hebben we nu een ruimer huis met een grote tuin en garage in een heel prettige buurt”, vinden ze.

Mooiste huis
Volgens het stel wonen zij in het mooiste huis op de mooiste plek in de wijk. Richard legt uit: “Ons huis heeft de uitstraling van een jaren ’30 woning. Wij vielen helemaal voor de traditionele bouwstijl met de houten luiken en het schuine dak. We hebben een grote achtertuin en vanuit de woonkamer kijken we heel ver weg richting Oss.  Voor ons wordt ook niet meer gebouwd. Dus dat is prachtig.” Doordat er achter hun woning een loods van de achterburen staat, hebben ze ook geen last van inkijk in de tuin. Richard: “Van der Heijden bouw en ontwikkeling heeft mooie lei-lindes geplant om zo het zicht op de loods te ontnemen. Het ziet er allemaal keurig netjes uit.”

Comfort
Van der Heijden heeft ook in de woning zelf goed nagedacht over de afwerking en een aantal noviteiten aangebracht. “Zo wordt het afvalwater van de douche gebruikt om het warme water voor de douche voor te verwarmen. Dit soort slimme oplossingen gecombineerd met goede kwaliteit dubbelglas en andere hoogwaardige materialen maken dit een energiezuinig en comfortabel huis”, legt Richard uit. Daarnaast is hij erg te spreken over de goede indeling van de ruimtes, de riante woonkeuken met gashaard en de hoge plafonds. “Alles is bovendien tot in de puntjes afgewerkt. Wij wilden een Eigen Huis controle laten uitvoeren na de oplevering. Maar toen ik belde voor een afspraak en de naam van Van der Heijden liet vallen, werd me geadviseerd het geld voor de check in onze zak te laten. Zo goed staan ze aangeschreven. Een geruststellende gedachte”, aldus Maud.

Alles dichtbij
Mensen uit Oss hebben nog wel eens het idee dat Berghem enorm afgelegen ligt. Dat vooroordeel verwijst Richard naar het land der fabelen: “Ik run koffiespecialiteitenwinkel Espresso enzo in het centrum van Oss. Met de fiets ben ik daar nu sneller dan vanuit mijn vorige woning in de Ruwaard. En in Berghem zelf is ook alles voorhanden. Voor de boodschappen is de Albert Heijn om de hoek, een bloemetje halen we bij de plaatselijke bloemist Maike en de fietsen laten we repareren bij Boeijen Tweewielers. Alles is gewoon dicht bij huis te vinden. En als je er twee keer bent geweest, kennen ze je. Die gemoedelijkheid heeft echt wel wat. Wij voelen ons hier helemaal thuis!”