Loading

Hoe alles veranderde binnen de muren van politiebureau Geldrop 

De ligging van politiebureau Dommelstroom in Geldrop is ideaal. En het gebouw zelf nu ook. Na 20 jaar paste de indeling niet goed meer bij de werkwijze van nu. Meer open werkruimtes en flexibele bel- en vergaderplekken: dat was de wens. Dus schakelde het huisvestingsteam van de politie Van der Heijden bouw en ontwikkeling in. Met succes. Projectleider Rob den Dekker deelt zijn ervaringen.

Een uitdagend project
Sinds 2019 coördineert Rob huisvestingsprojecten voor de politie. Sindsdien is hij betrokken bij diverse bijzondere projecten. Van het begeleiden van het ontwerp van een nieuw teambureau tot de herinrichting van kantoorruimtes voor het politiedienstencentrum. En van een stalling voor ME-voertuigen tot kennels voor politiehonden. Het uitdagende in het project in Geldrop, volgens Rob? “De schaarste en prijsschommelingen die de bouwwereld na corona beheersten. En het omgaan met de beschikbare ruimte in en rondom een bestaande locatie als deze. Hoe organiseer je de aan- en afvoer van materialen? En hoe zorg je dat alles past?”

Flexibel werken
Flexibiliteit was het sleutelwoord tijdens het renovatieproces. Want er kwamen nogal wat uitdagingen bij kijken. Voor het bouwteam, vanwege bijkomende wensen als de integratie van een compleet nieuw klimaatsysteem en de noodzaak om de beperkte bewegingsruimte te delen met bijvoorbeeld beveiligingsspecialisten die gelijktijdig aan het werk waren. En voor het politieteam. Want waar werk je als je geen eigen bureau ter beschikking hebt? De beschikbare kantoorruimtes op de bureaus in Valkenswaard en Maarheeze boden uitkomst. Net als de tijdelijke kantoorunits op het parkeerterrein van het teambureau. Zo konden het bouwteam én de wijkagenten en noodhulpmedewerkers naast elkaar hun werk doen op de verbouwlocatie.

In no time een warme thuisbasis
Hoe prettig het proces zelf ook verliep, snel weer een goede thuisbasis creëren voor team Dommelstroom stond voorop. “Politiemensen die van alles meemaken, hebben behoefte aan een warme plek om te landen”, legt Rob uit. “Gelukkig is Van der Heijden een bouwer die doorpakt. Die onze behoeften goed voor ogen houdt, het netwerk benut om in de juiste mensen en materialen te voorzien en gewend is om met anderen in een project samen te werken. Deze gedrevenheid en transparante aanpak zorgden ervoor dat de verbouwing soepel verliep en dat de geplande bouwtijd van 20 weken werd gehaald.”

Meer dan tevreden
Terugkijkend op de samenwerking is Rob meer dan tevreden: “Ik geef niet snel een 9 of een 10, maar een dikke 8 is zeker op zijn plaats. De mensen van Van der Heijden denken met je mee, communiceren open en bewegen mee met de uitdagingen die zich voordoen. Al met al werkten we met plezier en succes samen en bewees Van der Heijden een betrouwbare bouwpartner te zijn.”

Projectleider Rob den Dekker, politiebureau Geldrop