Loading

26 appartementen voor Woonmeij op het mooiste plekje van Sint-Oedenrode 

Een ambitieuze woningcorporatie, zo kun je Woonmeij wel omschrijven. De plannen van de corporatie: 900 extra woningen in 2031. 26 daarvan realiseerde Van der Heijden bouw en ontwikkeling op een unieke plek bij het park van kasteel Henkenshage. Rob Gloudemans, projectmanager vastgoed bij Woonmeij, vertelt wat dit project zo bijzonder maakte.

Een populair project

“Alleen al vanwege de locatie met uitzicht op het kasteelpark is dit een uniek project”, geeft Rob aan. “Dat, én de grote behoefte aan sociale huurwoningen, zorgden voor veel interesse in de nieuwbouw: meer dan 750 aanmeldingen ontvingen we voor de 26 appartementen. De appartementen hebben 2 slaapkamers. Dat maakt ze aantrekkelijk voor een- en tweepersoonshuishoudens.”

Bijzonder om meerdere redenen

Op de gevel van het appartementencomplex prijkt de naam Fioretti. Die naam dankt het gebouw aan het college dat tot eind 2019 op dezelfde plek stond. Net als de 4 indrukwekkende ornamenten die in het trappenhuis van het nieuwe complex zijn opgenomen. Die leverden de bouwers een aardige uitdaging op: op verschillende hoogtes werden de 0,75 x 1,20 m  grote en 11 cm dikke betonnen tableaus in het metselwerk verwerkt. Rob: “Het verdient een compliment hoe vindingrijk en toegewijd de mensen van Van der Heijden uitdagingen als deze aangaan.”

Voortvarend en transparant

Ook met onzekere omstandigheden als leverings- en prijsissues ging Van der Heijden goed om. “Van der Heijden werkt met strakke planningen en snelle doorlooptijden”, gaat Rob verder. “Toch vindt het bedrijf bij onvoorziene situaties, zoals de vertraagde levering van onze vloerplaten, een manier om op schema en binnen budget te blijven. Mede daardoor werd het gebouw binnen de geplande 12 maanden opgeleverd. Past iets niet binnen de begroting, dan zijn ze daar bij Van der Heijden open over. Komt het budget in gevaar? Dan stellen ze alternatieve oplossingen voor waarmee dezelfde kwaliteit behaald wordt. Het is hun proactieve, transparante en flexibele aanpak die het verschil maakt.”

Een compliment waard

Over de projectleider en werkvoorbereider spreekt Rob in het bijzonder zijn waardering uit: “Sowieso complimenten voor het hele team, maar als voortrekkers speelden Mike en Perr een cruciale rol. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat stonden ze voor ons klaar en ook na de oplevering bleven zij betrokken en goed bereikbaar als wij vragen hadden. Niet lullen, maar poetsen – dat kenmerkt de mensen van Van der Heijden.”

Rob Gloudemans referentie sociale huur Woonmeij