Loading

“De ervaring met BREAAM certificering was van grote waarde.”

Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen (LVCM) wilde een nieuw adviescentrum midden in hun werkgebied en dus voor iedere klant in de top van de markt (Bedrijven én Particulieren) goed bereikbaar. De aanneemcombinatie Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Martens Bouw kreeg de opdracht voor de realisatie die moest voldoen aan de BREEAM certificering ‘very Good’. Vanuit Rabobank  LVCM werd Wim Kremers als projectleider vrijgemaakt: “Het was duidelijk dat Van der Heijden veel kennis had van de eisen van BREEAM. Ze brachten ervaring en vakmanschap mee.”

Overleg op detailniveau
Het project startte in maart 2012 en kreeg gedurende de doorlooptijd te maken met twee zeer strenge winters. Kremers: “De ingecalculeerde 20 onwerkbare dagen liepen op naar ruim 40 dagen. Ook bleek tijdens de werkzaamheden dat er alsnog een damwand in de bouwput nodig was. En daar kwam nog eens bovenop dat de interieurbouwer vertraging opliep door een brand in zijn bedrijf. Dit alles maakte dat het een voortdurend gevecht was om de planning te halen. Gelukkig hadden we wekelijks op detailniveau overleg in het team. Zo konden we dusdanig bijsturen dat het tijdsverlies grotendeels is ingelopen.”

Duurzaam bouwen
Tijdens de realisatie van het nieuwe adviescentrum zijn veel duurzame technieken en bouwmethoden toegepast. Denk aan houten skeletbouw, de inzet van aardwarmte, zonnecellen LED-verlichting binnen en buiten en driedubbel isolatieglas. “Deze maatregelen maken dat het gebouw ook op de langere termijn een goede investering is. Het voldoet nu aan de eisen van BREEAM ‘Very Good’. Dat stelt voorwaarden op het gebied van zaken als energieverbruik maar let ook op het comfort voor de eindgebruiker; onze medewerkers. Zo zijn de klimaatbeheersing, de lichtinval en de akoestiek tijdens het werken fantastisch.”, aldus Kremers.

Warm hart
Kremers kijkt terug op een goed verlopen bouwproces. “De flexibiliteit  en inventiviteit van Van der Heijden waardeer ik erg. Er is niet klakkeloos volgens bestek gebouwd maar juist creatief meegedacht over waar het slimmer of beter kon. In de bouw, de exploitatie èn het onderhoud.  Ik zou Van der Heijden zeker bij anderen aanbevelen. Er werken mensen met een warm hart voor wat ze bouwen.”