geplaatst op 27 mei 2021

Loading

De woningnood lijkt groter dan ooit te voren. De komende 10 jaar moeten er zo’n één miljoen nieuwe woningen gebouwd worden, waarvan ongeveer 30% in de sociale huursector. De woningcorporaties in Nederland staan voor twee ongekend grote uitdagingen:

  • een grote bouwopgave van 150.000 nieuwe sociale huurwoningen 
  • de verduurzaming van de bestaande voorraad.

10 woningcorporaties (Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel), het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) en Aedes dagen bouwend Nederland uit om te komen tot dé innovatie-doorbraak in betaalbare nieuwbouw voor 1- en 2 persoonshuishoudens.

Bouwen kán anders

Al jaren ervaren wij de prangende vraag naar passende, betaalbare woonruimte binnen de koop-, middeldure huur en sociale huur sector. En daarom delen wij vanuit onze passie, met gedrevenheid en de juiste daadkracht ons bouwconcept WISH 4 Future. 

WISH 4 Future

Wonen In Sociale Huur voor de toekomst. 

WISH 4 Future biedt de woningcorporatie een totaaloplossing dat de ontwikkeling, engineering, realisatie en het beheer en onderhoud omvat. Een financieel aantrekkelijk, schaalbaar woonproduct waarmee eenvoudig kan worden ingespeeld op veranderingen in de toekomst. Op procesniveau biedt het concept maximale controle en gemak voor de woningcorporatie en een zeer korte doorlooptijd in realisatie. De grote kracht van WISH 4 Future is de mate van flexibiliteit, zoals de innovatieve ontwerp- en materiaalkeuzes. Hierdoor ben je met WISH 4 Future niet gebonden aan één type concept. WISH 4 Future is modulair inzetbaar. 

WISH 4 Future is: Instapklaar, schaalbaar en betaalbaar 

So You Think You Can Build

Modulair bouwconcept en een slimme constructie

Tijdens de engineeringsfase passen we het bouwconcept aan binnen de afgesproken kaders. Zo zijn de beukmaten en woningdiepte nog naar wens in te vullen. En hebben we de woning zodanig ontworpen dat deze voldoet aan alle vereisten voor één- en tweepersoons huishoudens. We bouwen verticaal zodat de woning sneller in gebruik kan worden genomen door de bewoners. Binnen twee weken is de woning volledig afgebouwd, de installatie ingeregeld en alles vakkundig gemonteerd: van de complete keuken tot en met de laatste schakelaar.

Het financiële plaatje

Een rendabele sociale huurwoning: de wens van iedere woningcorporatie. De vraag is niet óf het kan, maar hóé. Wij geven inzicht in de kansen en mogelijkheden. Benieuwd hoe we dat doen? We lichten het graag toe. 

‘Wel het rendement, niet het risico’

 

Verwachtingen overtreffen

Wij staan voor onze kwaliteit en gaan daarom bij de realisatie van de woningen niet voor een oplevering, maar voor een sleuteloverdracht. Dat betekent dat we altijd streven naar ruim op tijd overdragen van een woning die 100% goed is, nul opleverpunten heeft en waarbij de verwachtingen van de huurder en onze opdrachtgever zijn overtroffen. Zodat de huurder nog op de dag van de sleuteloverdracht de woning kan betreden. Dat dit mogelijk is, bewijzen we met onze gerealiseerde projecten.

De Finale

Op woensdag 7 juli 2021 is het finale event van de So you think you can BUILD challenge! Tijdens dit event zal de jury de finalisten vragen stellen over hun inzending en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in ons bouwconcept WISH 4 Future, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen graag meer over de inhoud.

Ferry Verstappen, Commercieel manager Van der Heijden