geplaatst op 11 oktober 2017

Loading

Na een voortraject van 8 jaar (geduld is een schone zaak),  werd de opdracht tot realisering van het project Scaeywijc Veste op 1 oktober jl. ondertekend door Pakhuis b.v. en Riliynt b.v. te Schaijk. Het project is onderdeel van Centrumplan Schaijk.

2017-09-30-PHOTO-00000299
vlnr Harrij van der Heijden (Riliynt b.v.) , Antoon van der Heijden, Jan Megens (Pakhuis b.v.) en Arno van der Heijden 

 

Het project Scaeywijc Veste bestaat uit de nieuwbouw van 13 dure huurappartementen en annexen, ca. 250 m2 commerciële ruimte, ca. 296 m2 stallingsruimte (12 vakken), de sloop van de bestaande laad- en losruimte EMTÉ, de nieuwbouw van ca. 300 m2 laad- en losruimte en annexen ten behoeve van bestaande EMTÉ, gevelaanpassing entree van de bestaande EMTÉ en aanpassingen van de bestaande woning aan Schutsboomstraat 3A. Het ontwerp is van Vocus Architecten te Bussum en de engineering is in handen van Archifit te Schaijk. De geplande oplevering vindt plaats in november 2018. 

Blok 1 en blok 2 maken onderdeel uit van Centrumplan Schaijk. Wij zijn hier al vanaf 2009 bij betrokken. Tot 2014 voor beide blokken en vanaf 2014 specifiek voor blok 2. Het Emté gedeelte was voor 1994 van Harrij en Mari van der Heijden (de derde generatie Van der Heijden bouw en ontwikkeling). Na overname van het bedrijf door de vierde generatie, Arno en Herbert van der Heijden, is het onroerend goed gesplitst. Harrij heeft daarbij de Emté in volle eigendom gekregen. Vanaf 2014 is ook een andere oom van de huidige directie actief bij het project Scaeywijc Veste betrokken te weten Antoon van der Heijden. We vinden het een eer en een mijlpaal dat we voor de derde generatie gaan bouwen.

Het project wordt een mooie uitdaging wat de logistiek betreft. Belangrijk is dat het laden en lossen bij de Emté in tact moet blijven. Hierbij moeten  we rekening houden met het feit dat vanwege het Centrumplan ook de infrastructuur rondom het centrum gelijktijdig op de schop gaat. Daarnaast starten, nagenoeg gelijktijdig, twee grote (voor schaijkse begrippen) bouwprojecten naast elkaar. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de derde generatie en Pakhuis b.v. trots zal zijn op wat we voor hen gaan realiseren, maar zeker ook hoe we dit voor hen gaan realiseren.