geplaatst op 06 juli 2022

Loading

Van marketing en communicatie stage naar medewerkster

Hi, mijn naam is Daniëlle van der Steen en ik werk sinds mei 2021 bij Van der Heijden bouw en ontwikkeling. 

Het beginpunt bij Van der Heijden

Voor mijn afstuderen kende ik Van der Heijden al. Zo werkt mijn broer Mathijs van der Steen hier als uitvoerder en mocht ik enkele projecten voor mijn opleiding Commerciële Economie bij Van der Heijden uitvoeren. Tijdens mijn zoektocht voor een afstudeerstage werd ik benaderd door Van der Heijden en was ik na een gesprek eigenlijk gelijk overtuigd!

Voor mijn stageperiode kreeg ik de mogelijkheid om al iedere maandag mee te werken. Mooie kans om alvast sfeer te proeven en mijn collega’s te leren kennen. Ook na mijn stage dacht het bedrijf mee, zo had ik een half jaar te overbruggen tot mijn nieuwe studie en dus kreeg ik een contract aangeboden.

Mijn marketing en communicatiestage

Ik heb mijn afstuderen als zeer prettig ervaren. Na twee minder fijne praktijkervaringen vond ik het spannend om weer stage te lopen. Mijn collega’s hadden veel begrip voor de situatie en samen zetten we er de schouders onder! Uiteindelijk kijk ik terug op een zeer positieve stage-ervaring, een eindrapport om trots op te zijn en lessen die waardevol zijn voor in mijn verdere studie- en werkloopbaan. Van der Heijden is een warm (stage)bad!

#TeamVanderHeijden

Het allerleukste aan mijn stage waren 100% mijn collega’s. Mensen maken de plek, en ook hier is dat zo. Al hoewel de rest ook heel goed geregeld is!

Ik werd betrokken vanaf moment 1, ookal deed ik veelal onderzoek voor mijn afstuderen. Mijn collega’s stonden echt open voor het opdoen van nieuwe inzichten en ideeën. Dit zorgde instant voor een team- en wij-gevoel. Daarbij durven ze ook kritisch te zijn, waardoor je ook nog is leert om het de volgende keer nog beter te doen. Win-win dus!

Oh … en de feestjes waren ook zeker weten niet verkeerd 😊

Zelfsturende teams: spannend maar zeer leerzaam

Het team werkt écht samen aan successen. Door de zelfsturende teams dragen we allemaal samen de verantwoordelijkheid. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid tijdens werkzaamheden, wat bijzonder prettig is. In het begin was dit nog wel eens spannend, maar uiteindelijk brengt deze manier van werken teamgevoel, out-of-the-box denken en een kritische blik.

De diversiteit in werkzaamheden maakt mijn werk leuk. Geen dag is hetzelfde. Zo ben ik in ons team mede verantwoordelijk voor het uitvoeren en optimaliseren van alle marketing- en communicatiewerkzaamheden die bijdragen aan de positionering en branding van Van der Heijden. En het leuke is dat ik dit ook nog is mag doen met hele leuke collega’s. 

Dat typeert hier stage lopen

Ondanks de vele mate van vrijheid en zelfstandigheid betekent dat niet dat je helemaal los gelaten wordt. Je krijgt een vaste stagebegeleider die samen met jou gaat ontdekken wat voor jou passende begeleiding is. Zo wil de ene student sturing, de andere richting of juist complete vrijheid.

Versterk het marcom-team!

Stage lopen op de marketing en communicatie afdeling betekent samen plezier hebben. En daarbij ook nog is veel leren, onderdeel van het team zijn, kansen krijgen om het verschil te maken en de successen vieren tijdens het werk of een van de vele feesten. Stage lopen bij Van der Heijden is een feestje!

Het goede nieuws we hebben nog een plekje vrij voor een meer? Check de marketing en communicatie stage vacature.

Of liever toch eerst meer weten over stage lopen? Bekijk dan onze stagepagina. 

Foto website collega aan het woord Marketing en communicatie Daniëlle van der Steen