geplaatst op 12 april 2021

Loading

Wij werken met machines en gereedschap waar iedere bouwvakker blij van wordt.

Al tientallen jaren werken wij samen met Hilti, leverancier van professioneel gereedschap en services. Welke machine of gereedschap wij kiezen? Dat beslissen wij altijd in overleg met onze timmermannen, uitvoerders en/of materieelbeheerder. De accountmanager van Hilti neemt elke 3 of 4 maanden contact met ons op om te laten weten welke nieuwe machines of gereedschap Hilti op de markt heeft gebracht. Uiteraard maken ook onze eigen mensen ons erop attent als ze denken dat een bepaald gereedschap beter, sneller of fijner voor hun werkt. 

Onlangs stelde Hilti voor om samen met ons het proces van kozijnverankering extra aandacht op social te geven. Een mogelijkheid voor al onze volgers om een kijkje in de keuken van Hilti en Van der Heijden te krijgen.

Hoe kozijnverankering slimmer, sneller en beter kan:

Stap 1: Het maken van de gevelsluiting in BIM.

De gevelsluiting kan door Hilti verwerkt worden in BIM. De gevelsluitingen zijn hierdoor volledig rekenkundig onderbouwd oftewel hebben een volledige kwaliteitswaarborging. Hoeveelheidsstaten, technische informatie en afmetingen zijn direct uit het BIM model te halen.

Stap 2: De kozijnverankering van de tekening naar de bouwplaats.

Het kozijnverankeringsadvies is door de engineeringsafdeling van Hilti opgesteld en op de tekening kan onze uitvoerder nauwkeurig aflezen welke afmetingen en hoeveel kozijnankers hij waar nodig heeft. “Met de toekomstige Wet Kwaliteitsborging wordt het steeds belangrijker om vast te leggen hoe kozijnen verankerd worden. Het kozijnverankeringsadvies heeft voor ons dus zeker een meerwaarde, omdat de berekeningen hierin onderbouwen  dat het een en ander voldoet aan de wet en regelgeving.” aldus Mathijs van der Steen, uitvoerder.  

Stap 3: Het plaatsen van de ankers.

Met precies de juiste ankers plaatst onze timmerman de ankers daar waar ze horen. Dit doet hij aan de hand van de eerder gemaakte berekeningen in het kozijnverankeringsadvies. “De machines die wij  gebruiken voor het verankeren werken volledig op accu. Je hebt dus geen gedoe met kabels. De 22 volt accu is krachtig en gaat lang mee. Voor onze gezondheid en het stofarm werken zit er op de machine ook een stofafzuiging. Niks op aan te merken dus. En wat betreft de kozijnverankering; het zit goed vast. En stel dat ze nog los moeten, dan is dat ook geen probleem.” aldus Berry van Kreij, timmerman.

Wil jij, net als onze Mathijs en Berry, werken met het fijnste gereedschap en plezier hebben in je werk? Kijk dan snel naar onze openstaande vacatures en solliciteer!