geplaatst op 02 februari 2022

Loading

Niet alleen huren, maar ook sturen door nieuwe bewoners Schryverskade

Oplevering nieuwbouw woningen en appartementen Helmond-Noord

Begin 2021 is gestart met de nieuwbouw van de Schryverskade in Helmond-Noord: 26 appartementen en 14 woningen. De appartementenblokken staan aan de Nachtegaallaan en de Thomas van Kempenstraat. De woningen zijn gebouwd aan de Bloemendaallaan. Vorige week zijn een aantal woningen opgeleverd en deze huurders hebben de sleutel al ontvangen. 

Onder het motto ‘Niet alleen huren, maar ook sturen’ werd in 2019 door Woonpartners het startsein gegeven voor dit unieke nieuwbouwproject. Bewoners van Helmond-Noord (postcode 5702) kregen voorrang bij de verhuur van de 26 appartementen en 14 eengezinswoningen. Hiermee is doorstroming binnen de wijk gegarandeerd.

De nieuwe huurders kregen in de zomer van 2019 de keuze uit drie ontwerpen van drie architectenbureaus. De keuze is uiteindelijk gevallen op het project ‘Schryverskade’ van LX Architecten uit Helmond. In een samenwerking tussen de architect, Van der Heijden bouw en ontwikkeling en de huurders is er een uniek plan ontstaan waarbij het ontwerp, de maakbaarheid én de woonwensen volledig op elkaar aansluiten. 

Nieuwe huurders kiezen zelf straatnaam: Bloemendaallaan  

Voorheen heette deze straat Vondellaan. De naam Vondellaan is gewijzigd omdat de overzijde van de vijver ook Vondellaan heet en dit regelmatig tot verwarring leidt bij de hulpdiensten. Leuk detail: de gemeente stelde drie namen voor waaruit de toekomstige huurders mochten kiezen. Zij kozen voor de Bloemendaallaan. 

In het voorjaar van 2021 is Van der Heijden gestart met de inrichting van de bouwplaats en met de fundering van het appartementencomplex. Na het bereiken van het hoogste punt vorig jaar september, volgde de afwerking van de woningen. Met het oog op duurzaamheid zijn woningen en appartementen voorzien van zonnepanelen, een luchtwaterwarmtepomp voor de verwarming en een zelfregulerend ventilatiesysteem. Nu is het zover, de eerste woningen en appartementen zijn gereed en worden opgeleverd.

Overhandiging sleutel

De sleutel is op 1 februari symbolisch overdragen aan één huurder, mevrouw Huijkelom. Zij mocht namens alle nieuwe huurders de sleutel in ontvangst nemen. In de zomer, als er hopelijk weer wat meer mogelijk is, organiseert Woonpartners samen met alle huurders en procespartners (gemeente, bouwer, adviseurs) alsnog een feestelijk moment om de oplevering van deze woningen en appartementen gezamenlijk te vieren.

De projectpagina vind je hier: 40 sociale huurwoningen Schryverskade Helmond.

40 sociale huurwoningen Helmond40 sociale huurwoningen Helmond40 sociale huurwoningen Helmond