geplaatst op 28 oktober 2021

Loading

Van der Heijden ontwikkelt markante woontoren Reitdiephaven in Groningen.

Voor de ontwikkeling van deze woontoren vormt Van der Heijden projectontwikkeling een samenwerking met Waardevast b.v. en Hil b.v., genaamd Reitdiep BV. Reitdiephaven wordt gerealiseerd in de gelijknamige wijk ten noordwesten van de stad Groningen. Het voormalige festivalterrein maakt plaats voor een woontoren met 81 huurappartementen, bestaande uit 15 sociale huur- en 66 middeldure huurwoningen, een semi-overdekte parkeerstalling en een losstaande horeca- en maatschappelijke voorziening. De woontoren telt 14 bouwlagen en wordt 57 meter hoog. Een unieke locatie die uitkijkt over het water en de jachthaven.

Intensieve samenwerking

Het plan voor de locatie is het resultaat van een intensieve samenwerking met het co-creatieteam van wijkbewoners, ondernemers, de gemeente Groningen en de ontwikkelaar. Het ontwerp van de woontoren is afkomstig van AAS Groningen. Door middel van een tendertraject is Plegt-Vos Noord geselecteerd voor de doorontwikkeling en realisatie. Dit is gebeurd op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding tussen drie waardige partijen. Sinds november 2020 is Plegt-Vos Noord betrokken bij de verdere uitwerking.

Uitdagingen

De beschikbare ruimte voor de bouwlocatie is beperkt. Naast een overzichtelijk ingerichte bouwplaats betekent dit ook het planbaar inregelen van het logistieke proces. Een goede afstemming met gemeente en de omgeving is hierin cruciaal.

Planning

In november van dit jaar hoopt Reitdiep BV de bestemmingsplanprocedure te kunnen starten. Bij een voorspoedig verloop staat de start van de bouw geplande in het vierde kwartaal van 2022.

Dit project blijven volgen?  Bekijk dan de specifieke projectpagina. 

Woontoren Reitdiephaven Groningen