','

' ); } ?>

Wonen in een kloosterbuurtschap

Ruim 10 jaar geleden is door de gemeente Veghel (nu gemeente Meierijstad) gestart met de ontwikkeling van een groot nieuwbouwplan voor woningbouw aan de zuidoostkant van Veghel: Veghels Buiten.

Veghels Buiten bestaat feitelijk uit twee delen: de Oude Ontginning en de Nieuwe Ontginning. Er zijn 17 sociale huurwoningen voor Area en 2 twee-onder-één-kapwoningen (koop) gerealiseerd in het oorspronkelijke deel de Nieuwe Ontginning (meer specifiek het plandeel Erpseweg Zuid). Het plan maakt onderdeel uit van deelgebied De Kloostertuinen en is vanaf de Erpseweg via de Buitendreef bereikbaar. 

Veghels Buiten is een bijzonder woongebied. Van de landschappelijke inrichting tot aan de architectuur van de bebouwing; de Brabantse karakteristieken en de historie van het gebied vormen de leidraad en inspiratiebron. De woningen in Veghels Buiten vormen als het ware, net zoals vroeger bij de Brabantse gehuchten, een soort minidorpjes in het groen. Elk van deze buurtschappen (er komen kleinere en grotere buurtschappen) ligt vrij in het landschap, midden in het groen en heeft een eigen identiteit: erven, erfbuurtschappen, gehuchtbuurtschappen en kloosterbuurtschappen.

Wat Van der Heijden biedt, past bij wat wij willen.

Jan van Vucht Directeur-bestuurder van Area Lees meer

“Mooie ruime woningen in een bijzonder fraai woongebied.”