69 sociale huurwoningen

In 2019 bouwt Van der Heijden 69 sociale huurwoningen, in samenwerking met woningcorporatie Area. De woningen komen op vijf verschillende locaties. In Veghel komen er 28 woningen aan de Jan van Galenstraat te Veghel, 12 woningen aan de Groen van Prinstererlaan en 6 woningen aan de Evertsenstraat. In Odiliapeel worden 12 woningen gebouwd aan de Spechtenlaan en 11 woningen aan de Abdijlaan te Uden.

In het eerste kwartaal van 2019 starten de eerste bouwwerkzaamheden. Eind 2019 worden alle 69 woningen opgeleverd.

De woningen worden gebouwd volgens ons Fairhomes Concept. Dit concept zorgt er voor dat de huizen als lego elementen op de bouwplaats worden gemonteerd. De casco wandelementen komen in zijn geheel aan op de bouw en zijn op dat moment al voorzien van kozijnen en glas. Dit zorgt er voor dat de huizen sneller wind- en waterdicht zijn, wat ten goede komt aan de kwaliteit. Daarnaast zorgt deze manier van bouwen voor minder verkeersbewegingen dan bij een traditionele bouwmethode. Ook betekent dit een kortere uitvoeringstijd, wat beide voordelig is voor de omgeving.

Het project kent verschillende type woningen, met name bedoeld voor de grote vraag aan één- en twee persoonshuishoudens. Ook kent dit project een ruime diversiteit aan plattegronden. De woningen op de locatie de Groen van Prinstererlaan en een 8-tal woningen aan de Jan van Galenstraat hebben naast hun woonkamer en keuken ook een badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Woningen die dit soort plattegronden kennen, noemen we levensloopbestendige woningen.

 
Arno van der Heijden, Van der Heijden, Bouwen kan anders

Arno van der Heijden

directeur/eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 arno@vd-heijden.nl