','

' ); } ?>

Design & Build Kindcentrum Speelplein Zoggel, Uden

Eind 2014 legde een brand de scholen De Brinck en Jan Bluyssen in Uden in de as. Stichting OOG en KIEM Onderwijs, beheerders van de scholen, waren vastberaden om deze negatieve gebeurtenis om te zetten in iets moois. In een vernieuwend gebouw dat qua duurzaamheid tot de top in Nederland behoort. En dat via een innovatieve manier van samenwerken, zonder traditionele uitvragen en bestekken, maar met een betrokken dialoog. 

De organisaties zochten partners die initiatief tonen, vooroplopen in duurzaamheid en ervaring hebben met integrale samenwerkingsvormen. Van der Heijden werd benaderd en kreeg de opdracht. Het ambitieniveau was fors. Niet alleen vanwege de GPR van minimaal 8, maar ook vanwege de strakke planning. 1 januari 2017 moest de bouw klaar zijn. Uiteindelijk zijn de verwachtingen meer dan waargemaakt. Op 1 november 2016 was kindcentrum Speelplein Zoggel – met een GPR van 9,1 – een feit.

 

In april 2017 zond het programma GroenLicht (BNNVARA) een aflevering uit over Kindcentrum Speelplein Zoggel.
Kijk de aflevering hier

Lean plannen is bij Van der Heijden tot kunst verheven. Hierdoor presenteerden ze een bouwtijd die vier tot vijf maanden korter was dan die van de andere gegadigde partijen.

Frank van Wetten stafmedewerker facilitair bij Stichting SAAM Lees meer

Duurzaamheid één van de speerpunten

Herbert van der Heijden, van der Heijden, Bouwen kan anders

Herbert van der Heijden

eigenaar

+31 (0) 486 46 18 55 herbert@vd-heijden.nl