','

' ); } ?>

19 extra energiezuinige woningen (NOM)

In opdracht van Wooncorporatie Casade zijn wij in  oktober 2020 gestart met de nieuwbouw van 19 sociale huurwoningen. Deze woningen staan in de nieuwe woonbuurt Westwaard, aan de westkant van Kaatsheuvel. De wijk onderscheidt zich door haar landelijke-dorpse uitstraling en ecologisch wonen. Zo komt er geen gas in de wijk en zijn de woningen energie-neutraal. De 19 huurwoningen zijn uiteindelijk in mei 2021 opgeleverd.

 

Extra energiezuinig

De 19 nieuwbouwwoningen zijn sociale eengezinshuurwoningen en worden verdeeld over een drietal rijen. Ze voldoen aan de eisen van het energieconcept Nul-Op-de-Meter (NOM). NOM betekent dat de woningen extra energiezuinig zijn en dat ze zelf energie opwekken.

Via zonnepanelen wordt er jaarlijks gemiddeld net zoveel energie opgeleverd, als er wordt verbruikt. De woningen worden voorzien van vloerverwarming. Een water/ water warmtepomp zet warmte, uit de grond, om in bruikbare energie voor het verwarmen van de woning en warm tapwater. Het ventilatiesysteem in de woningen maakt gebruik van warmte terugwinning. Dit betekent dat de opgewerkte warmte deels nogmaals wordt benut. Via meters wordt de opgewekte hoeveelheid energie voor warmte, warm tapwater en gebruik weergegeven. Dit zijn de zogenoemde ‘slimme meters’ die niet alleen in de woningen maar ook op afstand uit te lezen zijn. 

Klik hier voor meer informatie over NOM. 

 

De woningen voldoen aan het energieconcept NOM, dus extra energiezuinig.