Het laatste deel van Weverspoort Helmond

In samenwerking met woningcorporatie Woonpartners hebben we in Weverspark te Helmond 17 studio-appartementen, 5 levensloopwoningen en 3 parkwoningen gebouwd. Dit is het laatste deel van Weverspoort; een onderdeel van de Binnenstad-Oost. De afgelopen jaren maakten in de Weverspoort verouderde huizen plaats voor in totaal 479 nieuwe woningen.  

Dit laatste deel gaat om de noordoostelijke hoek van het Weverspark, omgeven door de Wolfstraat, Karel Raijmakersstraat en de Van der Foelartstraat. Bij de vijf levensloopwoningen bevinden de slaap- en badkamer zich op de begane grond. Tegenover de levensloopwoningen zijn de drie parkwoningen gekomen. Dit zijn koopwoningen die zijn gebouwd in de jaren dertig stijl, wat kenmerkend is voor de nieuwe wijk. Het blok van de levensloopwoningen en de parkwoningen heet de Eikenpage (blok 13). De 17 appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden of stellen en dit blok wordt de Kleine Vos genoemd (blok 3.5). De woonruimte van de appartementen varieert van 33 tot 50 m2.

De Binnenstad van Helmond ondergaat een complete metamorfose. Weverspoort is hiervan de laatste fase. In november 2020 starten we met de bouw van het laatste gedeelte. In Weverspoort komt het beste van twee werelden samen; je woont hier midden in de stad en het groen.

Wij gaan de nieuwe wijk Weverspoort compleet maken.