','

' ); } ?>

Het laatste deel van weverspoort Helmond

In samenwerking met woningcorporatie Woonpartners hebben we in Weverspark te Helmond 17 studio-appartementen, 5 levensloopbestendige woningen en 3 parkwoningen gebouwd. De bouw van deze woningen was een mooie uitdaging voor ons team. De bouwplaats betrof een zogeheten ‘postzegellocatie’, midden in het centrum van Helmond. Hierdoor kregen we te maken met een minimale bouwplaats en zijn we oplossingsgericht te werk gegaan met betrekking tot opslag en logistiek transport. 

Dit is het laatste deel van Weverspoort; een onderdeel van de Binnenstad-Oost. De afgelopen jaren maakten in de Weverspoort verouderde huizen plaats voor in totaal 479 nieuwe woningen.  

Dit laatste deel gaat om de noordoostelijke hoek van het Weverspark, omgeven door de Wolfstraat, Karel Raijmakersstraat en de Van der Foelartstraat. Bij de vijf levensloopbestendige woningen bevinden de slaap- en badkamer zich op de begane grond. Tegenover de levensloopbestendige woningen zijn de drie parkwoningen gekomen. Dit zijn koopwoningen die zijn gebouwd in de jaren dertig stijl, wat kenmerkend is voor de nieuwe wijk. Het blok van de levensloopbestendige woningen en de parkwoningen heet de Eikenpage (blok 13). De 17 appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden of stellen en dit blok wordt Kleine Vos genoemd (blok 3.5). De woonruimte van de appartementen varieert van 33 tot 50 m2.

De Binnenstad van Helmond ondergaat een complete metamorfose. Weverspoort is hiervan de laatste fase. In november 2020 zijn we gestart met de bouw van het laatste gedeelte. Middels een deeloplevering zijn eerste de woningen en vervolgens de appartementen opgeleverd. De oplevering was tevens direct een sleuteloverdracht aan de huurders. In Weverspoort komt het beste van twee werelden samen; je woont hier midden in de stad en het groen.

Meebewegen, denken in oplossingen en de plannen waarmaken.

Bart Manders Projectontwikkelaar bij Woonpartners Lees meer

Wij hebben de nieuwe wijk Weverspoort verder compleet gemaakt.