Loading

Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als Van der Heijden een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Een nieuwe kantoor- en productielocatie voor Van Iersel
Bij veel van de bouwprojecten van Van der Heijden levert en plaatst Van Iersel de vliesgevels, gevelelementen en kozijnen in staal of aluminium. Zo ook bij de nieuwbouw van het kantoor en de achterliggende productiehal van Van Iersel aan de Bredasebaan in Breda. Volgens Ad van Iersel, directeur-eigenaar van Van Iersel Geveltechniek, verliep de samenwerking in dit project zoals hij gewend was: “Als voortrekkers in de keten namen Van der Heijden en zusterbedrijf Archifit de regie. De tekeningen waren in no time gemaakt, de bouw ging supersnel van start en we hebben alle fases ervaren als één soepel proces.”

Van oude fabriek naar moderne woonwijk
Op de locatie in Made waar eerst de fabriek van Van Iersel stond, verrijzen nu 85 woningen. Ook dat project is in goede handen bij Van der Heijden. Voorafgaand aan de herontwikkeling heeft Van Iersel met diverse projectontwikkelaars om tafel gezeten. “Toen we dit met Van der Heijden bespraken, waren we er zo uit”, vertelt Ad. “De mensen bij dit bedrijf zijn goed in het beoordelen van de complete situatie en bekijken die vanuit ons perspectief. Ze benoemen alles wat relevant is, zonder ruimte voor open eindjes. Geen discussies dus over wat níét kan, maar juist samen denken in reële mogelijkheden. Bovendien communiceren ze actief en open met alle betrokkenen. Ook met de mensen die jarenlang onze buren waren.”

Waarom Van Iersel graag met Van der Heijden samenwerkt
Als vaste partners werken Van Iersel en Van der Heijden bijna continu samen. Zoals nu bij de realisatie van een groot logistiek centrum in Venlo en de bouw van een appartementengebouw in Utrecht. Ad: “Als je met Van der Heijden zaken doet, hoef je niet overal afspraken over te maken. Er spelen altijd verwachtingen mee en bijkomende regelwerkzaamheden die niet zwart op wit zijn vastgelegd. Die pakken ze bij Van der Heijden uit zichzelf op, zonder er woorden aan vuil te maken. Wat wij belangrijk vinden, voelen ze feilloos aan en regelen ze op de manier die bij ons past. Omdat ze vinden dat dat zo hoort. Voor ons lijkt dan alles vanzelf te gaan. En daardoor vertrouwen we ze blind.”

Dezelfde taal en zienswijze
Ad van Iersel volgde samen met Herbert van der Heijden, Emiel Bongers en Tino van der Velden het vierjarige traject Master of Business learning. “Tijdens dat leertraject deelden we lief en leed”, geeft Ad aan. “Daarbij realiseerden we ons nog eens extra hoeveel we met elkaar gemeen hebben. Bijvoorbeeld dat we graag met onze partners samenwerken als één team dat staat voor de kwaliteit van het eigen werk én van het geheel. En dat we de mensen in onze organisatie de verantwoordelijkheid en beslisbevoegdheid geven om te doen wat nodig is. Waarbij we ze op alle niveaus laten samenwerken en de kans geven om te leren van gemaakte keuzes. Zo werken we met plezier en trots aan mooie producten waar onze klanten gelukkig van worden.”