Met dit warehouse is Quantore klaar voor de toekomst

Ze leveren 24.000 kantoor- en facilitaire artikelen binnen 24 uur uit voorraad. Via 1.600 verkooppunten in Nederland en België. En zo verwerken ze jaarlijks meer dan 1 miljoen orders. De ruim 200 medewerkers bij Quantore in Beuningen spannen zich er dagelijks voor in en hebben er sinds 2019 weer volop de ruimte voor. Want in dat jaar breidde de kantoorartikelenleverancier met de hulp van Van der Heijden bouw en ontwikkeling zijn distributiecentrum uit met een warehouse van maar liefst 11.238 m2.

Een uitdagend pakket van eisen
De grond waarop het nieuwe warehouse in 2019 gebouwd werd, was al eigendom van Quantore. Toen het bedrijf in 2008 begon met bouwen op deze locatie, hield het al rekening met een verdere uitbreiding van zijn activiteiten. Sindsdien zijn de groeiprognoses uitgekomen en neemt Quantore ook steeds vaker de opslagfunctie over van de bijna 400 ondernemers die bij de coöperatie zijn aangesloten. Arnold Theuws, algemeen directeur bij Quantore, vertelt over het moment dat de uitbreidingswens ontstond: “Onze orderstroom is de afgelopen tien jaar vervijfvoudigd en het assortiment is sterk uitgebreid. Daardoor raakte ons magazijn gaandeweg steeds voller. Dus besloten we in 2018 meer ruimte te creëren om ook de komende jaren onze leden en hun klanten goed en snel van dienst te blijven. Daarbij vonden we drie dingen heel belangrijk: dat de uitbreiding één geheel werd met ons bestaande pand, dat ons eigen werk tijdens de bouw gewoon door kon gaan, en dat iemand de bouw namens ons organiseerde zonder dat wij overal bij betrokken hoefden te zijn.”

Als beste uit de aanbesteding
Als eerste besloot Arnold om een externe projectmanager in de arm te nemen. Dat werd Pieter van de Ven van Van Kessel & Janssen bouwconsultancy. Van der Heijden kwam in beeld via een aanbestedingstraject en haalde na de longlist ook de shortlist. Van Kessel & Janssen had al goede ervaringen met Van der Heijden en de referenties die Arnold bij anderen opvroeg waren positief. Uiteindelijk kwam Van der Heijden als beste uit de bus. Wat de doorslag gaf? “Dat was toch ons eigen gevoel bij Van der Heijden”, vertelt Arnold. “Het ontwerp sloot helemaal aan bij wat wij voor ogen hadden, technisch en qua uitstraling. De communicatie was open en de prijsstelling eerlijk. En we zagen al snel dat we te maken hadden met een partij die snel schakelt en haar afspraken nakomt.”

Belang van de klant voorop
Ook tijdens het bouwproces bleek de aanpak van de mensen van Van der Heijden te passen bij de behoeften van Quantore. “Ze gingen echt uit van ons belang en kwamen daarbij met slimme oplossingen. Zoals het verdelen van de elektravoorziening over twee regelkasten. Daardoor hadden we in het bestaande pand tijdens de nieuwbouw geen last van onderbrekingen én lag er meteen een goede basis voor continuïteit in de toekomst. Of bij het realiseren van het complete zonnedak met 4.500 zonnepanelen. Daarbij gingen ze duidelijk voor de oplossing die ons – en niet henzelf – het meeste opleverde. En als er iets onverwachts gebeurde – bijvoorbeeld toen er meer grond moest worden afgegraven dan voorzien – bespraken ze in alle openheid en redelijkheid met ons de gevolgen voor het budget en de planning. Een planning die overigens perfect gehaald werd; het project werd compleet, op tijd en binnen de afgesproken kosten opgeleverd.”

Samen iets moois realiseren
Arnold kijkt terug op een prettige samenwerking. “Op alle aspecten waar wij waarde aan hechten, zoals ontwerp, uitstraling, continuïteit en ontzorging, heeft Van der Heijden zich bewezen. Daarbij is het persoonlijke contact met bijvoorbeeld Herbert en Ferry als mijn belangrijkste contactpersonen ook nog eens heel plezierig geweest. Zij zijn betrokken, toegewijd, oplossingsgericht en open in hun communicatie. Je merkt dat ze er echt op uit zijn om samen iets moois te realiseren. Ik hoop dat Van der Heijden vanuit dat gedachtegoed nog veel mooie projecten mag uitvoeren.”