geplaatst op 01 februari 2021

Loading

Droom wordt werkelijkheid

De droom van Arno en Herbert van der Heijden begon in 2014 toen ze het hele team ‘Van der Heijden’ al meenamen in hun visie “Van der Heijden 5.0.” Daarmee doelden ze op de vier generaties welke Van der Heijden achter zich heeft en de generatie die nog volgt. Ons bedrijf is in 1892 opgericht als eenmanszaak en in de daarop volgende generaties doorgegroeid tot volwaardig bouwbedrijf. In 1994 namen Arno en Herbert het bedrijf over van Mari en Harry van der Heijden. Vanaf toen is het bedrijf enorm gegroeid en geprofessionaliseerd. In 2014 was de visie dat opvolging vanuit de familie er niet zou komen. Daarom is er gewerkt aan zelfsturende teams en is Emiel Bongers vanaf 2018 toegetreden tot de directie. 

Vanaf 1 februari 2021 is Ferry Verstappen toegetreden als commercieel directeur en Bart Kuppen als financieel directeur. Met Emiel Bongers als algemeen directeur, waarborgen zij samen de continuïteit van Van der Heijden bouwbedrijf b.v. en Van der Heijden materieel b.v.. We zijn blij dat ons directieteam compleet is. Hiermee is het plan “Van der Heijden 5.0” afgerond en zijn de directietaken volledig overgedragen aan het nieuwe directieteam. De volgende fase van het bedrijf is ingeluid. En die zien we samen als team ‘Van der Heijden’ vol vertrouwen tegemoet.

Arno en Herbert trekken zich dus terug uit de directie en dagelijkse leiding. Uiteraard blijven zij eigenaren en nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de bedrijven. Naast aandeelhouderschap, gaan zij zich meer richten op projectontwikkeling, relatiebeheer voor de bedrijven en de toekomstige ontwikkelingen van de bedrijven.

Geen afscheid dus, maar een nieuwe voortzetting. Arno en Herbert kijken vol vertrouwen uit naar de realisatie van de plannen die de nieuwe directie aan hen heeft gepresenteerd. Het gedachtegoed en familiegevoel blijft, evenals de verbinding. 

 

“Wij bedanken Arno en Herbert voor het vertrouwen de leiding en verantwoording over de bedrijven aan ons over te dragen. Ze hebben als vierde generatie door hun ondernemerschap de bedrijven gebracht waar ze nu staan. Dat is hun verdienste en een prestatie waar ze trots op mogen zijn.

We beloven dat we zorgvuldig om zullen gaan met de bedrijven en we zullen blijven werken aan de ontwikkeling en continuïteit hiervan. Dit gaan wij uiteraard samen met het hele Van der Heijden team doen. Want wij onderschrijven wat Arno en Herbert ook uitspreken; het gedachtegoed en familiegevoel blijft, evenals de verbinding. Voor 2021 zijn er al veel mooie projecten waar we samen aan kunnen werken. We hebben veel vertrouwen in de toekomst!”

Bart, Emiel en Ferry

Directie Van der Heijden

 

Lees ook de blog: ‘operationele zelfsturing, waar het allemaal is begonnen’