geplaatst op 28 maart 2018

Loading

Vandaag vertelt onze collega en projectleider Jeroen van Beuningen over SLP West in Amsterdam. Het is het zesde distributiecentrum (inclusief kantoren) dat we bouwen voor trouwe opdrachtgever Built to Build, die dit keer samen met Proptimize opdracht geeft. Energiezuinig en geheel gericht op de toekomstige gebruikers. “Het is een Breeam gebouw dat klaar is voor de toekomst”, aldus Jeroen.

‘Breeam Very Good’

Voor dit project was de certificering ‘Breeam Very Good’ een vereiste, wat wil zeggen dat het gebouw aan bepaalde duurzaamheidsprestaties voldoet. Vanuit de vastgoedmarkt is er grote behoefte aan deze certificeringen, omdat dit waarde toevoegt en deze gebouwen klaar zijn voor lang toekomstig gebruik. Zo worden gebouwen getoetst op negen beoordelingscategorieën, waaronder; Energie, Materialen en Gezondheid. “Eigenlijk alles dat maar aan te raken is op gebied van energie, materialen en gezondheid: daar wordt over nagedacht”, aldus Jeroen.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de energiezuinige installaties om slim om te gaan met het energieverbruik. Hiermee wordt de temperatuur in het gebouw per ruimte geregeld, om zo laag mogelijke energielasten en exploitatiekosten te krijgen. De isolatiewaarden van de bouwkundige schil zijn hoger dan gebruikelijk. En de materialen die gebruikt worden hebben een lage onderhoudscyclus om te besparen op exploitatiekosten en CO2 uitstoot. Tot slot wordt het hele gebouw voorzien van Ledverlichting en worden op de parkeerplaats laadpalen met groene energie geplaatst.

Gezonde en optimale werkomgeving

Naast energie- en milieubewuste aspecten, is ook nagedacht over een optimale werkomgeving voor de toekomstige gebruikers. Een belangrijke factor hiervan is gezondheid. “Het is een gezonder gebouw”, vertelt Jeroen. Werkcomfort wordt gerealiseerd door goede verlichting en een prettig klimaat. “Je zorgt voor het welzijn van de mens, zodat toekomstige gebruikers comfortabel kunnen werken”.

Integraal proces

Bij dit project is planning wederom een cruciaal aspect. Zeker als het gaat om het realiseren van een korte doorlooptijd. “Qua planning hebben wij een veel kortere doorlooptijd. Het is voor een klant een behoorlijke meerwaarde als hij sneller beschikt over zijn gebouw”. Het hele proces voeren we samen uit met ons ‘zusje’ Archifit (engineering), DENC (ontwerp) en de opdrachtgever zelf. Waardoor we sneller kunnen schakelen. “Wij kunnen zo realiseren op wens van de klant en er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen”.

Om het daadwerkelijk tot een succes te maken, is het cruciaal om de opdrachtgever continu mee te nemen in het procesverloop en transparant te zijn. Ofwel: in verbinding zijn met de klant door oprechte interesse. “Dát is betrokkenheid en dat vindt de klant belangrijk”. Volgens Jeroen een grote meerwaarde van onze werkwijze. “De klant weet gewoon waar hij aan toe is bij Van der Heijden”.

Jeroen van beuningen, Van der Heijden, Bouwen kan anders Jeroen van Beuningen, projectleider. 

Dit is één van de projecten uit ons maandthema ‘Bewust omgaan met energie en milieu’. Volgende week lees je hier hoe onze ambassadeur en opdrachtgever Frank van Wetten vertelt over projecten KC Uden en Kindpark Boekel.

Voor meer informatie over ons project SLP West in Amsterdam, kunt u contact opnemen met Jeroen of Herbert van der Heijden via 0486-46 18 55/info@vd-heijden.nl 

Lees hier het interview met Michel Mulders (Built to Build), over zijn ervaring met Van der Heijden.