geplaatst op 09 maart 2022

Loading

Meteen een goed gevoel, dat vind ik belangrijk

Welkom, ik ben Lauran van Poppel en inmiddels 6 jaar projectontwikkelaar bij Van der Heijden. Via mijn persoonlijke netwerk ben ik in contact gekomen met Van der Heijden. Op mijn sollicitatie werd snel geschakeld. Een reactie van de eigenaar. Dat gaf mij meteen een gevoel van betrokkenheid.

De werkwijze moet je liggen

Goede arbeidsvoorwaarden, daar mag je vanuit gaan. Wat ik van belang vind in mijn werk is het stukje waardering en dat ik hier mijn ei kwijt kan. Voor mij betekent dit dat ik ruimte krijg voor eigen inbreng en creativiteit. Daarnaast voel ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid voor het zelf invullen van mijn werkzaamheden. Je kan je eigen werkwijze implementeren, dat wat voor jou goed werkt en prettig voelt, om het samen nóg beter te doen. Het is een moderne leiding en deze manier van werken moet wel bij je passen.

Anders projecten ontwikkelen

Voor mij is het ánders ontwikkelen het denken in concepten. We zijn innovatief en vooruitstrevend op het gebied van BENG, IFD, circulair, biobased en KAN. Daarnaast is het ook de werkwijze die we hier hanteren. Zelfsturende teams en hoge mate van eigen inbreng. En de motivatie om het samen beter te doen. Met ons nieuwe kantoor in Breda hebben we ook ons werkgebied met ontwikkeling verder uitgebreid.

Mijn mooiste projecten

Het allermooiste aan mijn vak is als ik een ooievaar een tijdje na de oplevering bij een van “onze” woningen zie staan. Maar als je het dan hebt over wat voor een type projecten dan is dat qua laagbouw Isabellaveld in Vught. Binnen een zeer korte tijd konden we 53 huishoudens blij maken met hun sleutel. Heb je het over hoogbouw dan is dat 43 appartementen in Zaltbommel aan de Marten van Rossemsingel. De uitdagingen binnen het project, mede door het krappe perceel en de krappe bouwhoogte, maken dat er ruimte is voor mijn kennis, ervaring en creativiteit.

Kennis delen en opdoen

Ik leer en houd mijn kennis op de hoogte door actief deel te nemen aan symposia en kennisplatforms en door daar te netwerken. Ik haal veel energie uit het samenwerken met collega’s. Bijvoorbeeld met het team projectontwikkeling, waar de eigenaren een onderdeel van zijn. We sparren wekelijks open en inhoudelijk over de projecten. In het voortraject is dat met de “collega`s” van Archifit. We kunnen letterlijk snel bij elkaar binnen lopen. Je bouwt een band met elkaar op. Je hoeft elkaar niet veel uit te leggen en dit schakelt snel en werkt prettig. En binnen het bouwbedrijf werk ik nauw met het woningbouwteam samen, die na het verkooptraject het project overnemen en tevoren al meedenken. Persoonlijk vind ik het ook erg leuk om mijn kennis over te dragen. Dit kan zijn op collega’s of op de volgende generatie projectontwikkelaars. Zo heb ik steeds vaker een stagiaire die ik begeleid en Van der Heijden staat erg open voor het aantrekken en opleiden van jong talent.

“De lijnen zijn zo kort, eigenlijk zijn ze er niet eens.”

Gezelligheidsdier

Wie mij kent, weet dat ik graag onder de mensen ben. We hebben een hele gemêleerde club aan collega’s. Een gezellige vrijdagmiddagborrel voor wie zin en tijd heeft, leuke uitjes of mooie feesten. Zo spreek je ook weer collega`s die je normaal niet altijd even vaak ziet of spreekt. Ook dat vind ik belangrijk bij een werkgever. Je bent een team en die sfeer wordt misschien juist wel gemaakt op de momenten dat je niet met elkaar samenwerkt.

Bij Van der Heijden snappen ze heel goed hoe dat werkt!

We zoeken nog collega’s, dus kom gerust eens een kop koffie drinken. Bekijk hier onze vacatures